CARICA! Paraolimpijska prvakinja pokazala ŠAMPIONSKI DUH posle amputacije noge
Instagram

 

Kada je stav pravi, onda nijedan problem nije veći od života! Britanska paraolimpijska šampionka Alis Tai neće dozvoliti da 2022. godinu pamti po lošem iako joj je pre nekoliko dana amputirana noga!

CARICA! Paraolimpijska prvakinja pokazala ŠAMPIONSKI DUH posle amputacije noge

Alo!/Marko Metlaš

 

 

Natašin optimizam inspiracija

U septembru 2013. godine Srbiju je potresla strašna vest o nesreći koju je doživela naša mlada košarkašica Nataša Kovačević u Mađarskoj dok je bila igračica Đera. I dok su svi sa strepnjom čekali da saznaju njeno stanje kako fizičko, tako i psihičko nakon amputacije noge, Nataša je sve ostavila bez teksta načinom na koji se nosila sa situacijom. Vrlo brzo oglasila se veoma optimistična, s porukom da je dobro i sa osmehom na licu. Ovim stavom nastavila je dalje kroz život i pozitivnim duhom inspiracija je svima.

Ova mlada dvadesetdvogodišnja plivačica poslala je ohrabrujuću poruku svojim pratiocima iz bolničke postelje uz vedre fotke i s velikim osmehom na licu. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alice Tai MBE (@alice__tai)

 

„Prvo bih samo želela da kažem da sam zdrava i srećna, pa vas molim da ne paničite! Pre nekoliko dana mi je amputirana desna noga ispod kolena. Tokom poslednjih nekoliko godina bol u desnom stopalu mi se pogoršao. Oba gležnja su mi spojena i artritična, ali desni mi je uvek bio više problematičan i (komično) nefunkcionalan. Prošle godine sam shvatila da gubim vreme - ako je kvalitetniji život moguć (bez štaka, manje je verovatno da će mi slomiti ruke), šta čekam? Sada nemam desnu nogu ispod kolena“, napisala je Alis uz fotke nakon operacije.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alice Tai MBE (@alice__tai)

 

Mi imamo samo da dodamo: Svaka čast, devojko, samo hrabro!

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading