NEZAUSTAVLJIVI MAMEĐAROV BRILJIRA Raport trijumfom i dalje u trilingu vodećih
EPA

 

Evo kako je odigrano četvrto kolo:

Dubov, Daniil - Shankland, Sam ½-½

Duda, Jan-Krzysztof - Karjakin, Sergey ½-½

Esipenko, Andrey - Caruana, Fabiano ½-½

Giri, Anish - Vidit, Santosh Gujrathi ½-½

Grandelius, Nils - Carlsen, Magnus ½-½

Rapport, Richard - Praggnanandhaa, R 1-0

Van Foreest, Jorden - Mamedyarov, Shakhriyar 0-1

Dubov i Šenkland su odigrali interesantnu partiju i bitka se vodila na daminoj strani. Kada je poprilično očišćena, protivnici nisi bili raspoloženi da dalje igraju pa su se usaglasili za remi.

Duda protiv Karjakina nije video dobitak u cajtnotu. Imao je sve u rukama, ali i malo vremena uz nesigurnost koja ga je i odvela u remi.

Jesipenko i Karuana su odigrali dugačku partiju i viđena je borba do golih kraljeva što gledaoci i traže i uživaju u tome. Na kraju zasluženi remi.

Vidit kao crni protiv Girija, očigledno je zacrtao da remizira i tako što relaksaniji uđe u narednu rundu kao beli i pokuša da dobije. U jednoj nezanimljivoj partiji sklopljen je remi, na zadovoljstvo oba protivnika.

NEZAUSTAVLJIVI MAMEĐAROV BRILJIRA Raport trijumfom i dalje u trilingu vodećih

EPA-EFE/Koen van Weel

 

Karlsen je pokušao kao crni da iznenadi Grandiliusa atipičnim potezima, a ipak karakterističnim za njega. Uspeo je da ga poremeti, imao prednost, ali je u kombinatorici preterao i nije uspeo da savlada Grandeliusa. Igralo se skoro do samog kraja, kada je na tabli bio po jedan top, lovac i pešak na svakoj strani. Remi.

Raport se čvrsto držao plana i nezadrživo gurao b i c pešaka, koji su doneli prevagu u ovoj partiji. Jako lepo uz tempo, Raport je došao do cilja i savladao Pragnanandha.

Još jedan trijumf i još jedna lepršava partija Mameđarova. U razmeni udaraca sa Van forestom, Mameđarov se bolje snašao. Na kraju, Van Forest je bio praktično patiran i morao je da zasluženo čestita boljem.

Nakon petog kola Mameđarov, Vidit i Raport vode sa po 3,5. Prate ih Jesipenko i Karslen sa po 3, Duda,Karuana i Van Forest imaju po 2,5, Giri, Dubov, Šenkland i Pragnanandha po 2, a na začelju Grandelius sa 1,5.

U narednom kolu biće interesantno videti može li se Raport suprotstaviti Karlsenu.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading