IVIĆ, INJAC I INĐIĆ U VARŠAVI! U Poljskoj počelo prvenstvo Sveta u brzopoteznom i ubrzanom šahu i traje do 30.12.
EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Boje naše zemlje brane Teodora Injac kod devojaka, a kod muškaraca Velimir Ivić i Aleksandar Inđić, trenutni krem našeg šaha.

Nagradni fond Svetska šahovska federacija je i ovoga puta obezbedila. Kod žena nagradni fond je 150.000 dolara, gde će biti podeljeno 15. nagrada, a kod muškaraca nagradni fond je još veći iznosi 350.000 i biće podeljeno čak 35. nagrada. Najbolja žena dobiće 40.000 dolara, a najbolji muškarac 60.000 dolara.

Posle 11. kola velike borbe kod žena Aleksandra Kostenjuk iz Rusije je bila najbolja sa 9. poena, Bibisara Asaubajeva iz Kazahstana sa 8,5 zauzela je drugo mesto, dok je treća bila Valentina Gunina iz Rusije sa 8. poena.

Naša Teodora Injac se nije proslavila. Startovala je kao 43. zauzela je 53. mesto sa 5,5 poena, tako da nije ni imala šansu za neku od nagrada.

Kod muškaraca na iznenađenje mnogih pobednik je 17. godišnji Uzbekistanac, Nodirbek Abdusatorov sa 9,5 koliko su imali na drugom mestu ovogodišnji izazivač Jan Nepomnjašči i trećeplasirani šampion Sveta Magnus Karlsen. U 4. rundi Nodirbek je remizirao sa Rusom Nepomnjaščijem, a u 10. rundi pobedio prvaka Sveta Magnusa Karlsena.

Velimir Ivić je imao dobro izdanje. Počeo je nastup sa 148. pozicije, a završio na 78. mestu i 6,5 poena uz zarađenih 80 rejting poena. Aleksandar Inđić startovao je kao 82. a završio kao 106. takmičar sa 6 poena.

U sredu startuje brzopotezni šampionat od 15. časova, a završava se u četvrtak u trajanju od 17. rundi uz tempo igre od 3 min. i 2 sec. po potezu.

Nadamo se da će naši predstavnici uživati i ostvariti dobar rezultat.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading