UBEDLJIVO DO TITULE! Orlovi Novi Beograd šampioni Kadetskog Kupa Srbije
SAAF.RS

Orlovi Novi Beograd osvojili su titulu šampiona Kupa Srbije (U16), pobedivši vršnjake iz ekipe Kraljevo Royal Crowns rezultatom 07:25.

Kadetiski Kup Srbije je takmičenje koje je organizovano ove jeseni po prvi put s ciljem uvođenja mlađih kadeta u tekl takmičenje, s obzirom na propuštene delove sezone 2020. zbog pandemije Covid19.

prvoj utakmici između ova dva rivala, ekipa Kruna bila je bolja na domaćem terenu sa rezultatom 27:6, dok je u drugoj utakmici ekipa Orlova pobedila u Beogradu sa 27:26.

Orlovi su prigrabrili trofej zahvaljujući kvoterbeku Milanu Maniću, koji je tri puta pronašao svoje risivere u endzoni, postigao jedan tačdaun trčanjem i upisao jedno uspešno pretvaranje trčanjem, kao i risiveru Danilu Đuroviću koji je uhvatio dve lopte za tačdauna. Njih dvojica su zasluženo podelili priznanje za najkorisnijeg igrača finala (MVP). Pored njih dvojice, tačdaun za Orlove je postigao i mladi Aleksandar Vidaković.

 

 

Jedini tačdaun za ekipu iz Kraljeva postigao je Strahinja Savić trčanjem od 80 jardi pred kraj utakmice.

Finale je odigrano na stadionu Megahrom u Kraljevu po izuzetno lošem vremenu i terenu prekrivenom i uništenom snegom. Ovo je drugo finale u istoriji američkog fudbala u Srbiji koje je odigrano po snegu. Prve su se u istoriju upisale ekipe Inđija Indians i Jagodina Black Hornets.

Ovo je bila i humanitarna utakmica, tradicionalno pred Božićne i Novogodišnje praznike. Kao i svake godine, skupljaju se pokloni za decu koja će praznike provesti u bolnici, a ova utakmica je bila odlična prilika da se ovakva dobrotvorna akcija uspešno sprovede.

UBEDLJIVO DO TITULE! Orlovi Novi Beograd šampioni Kadetskog Kupa Srbije

SAAF.RS

 

Utakmica je dobro počela za Beograđane, koji su postigli jedan tačdaun u prvoj četvrtini, kada je kvoterbek Manić pronašao u endzoni Aleksandra Vidakovića. Pretvaranje nije bilo uspešno.

U drugoj četvrtini, Orlovi su nastavili u istom ritmu. Manić je pronašao svoju omiljenu metu Danila Đurovića, koji je uvećao prednost na 0:12, a zatim je Manić trčanjem dodao i poen pretvaranjem, pa se na poluvreme otišlo pri rezultatu 0:13.

Može se reći da je beogradski tim definitivno stavio tačku na utakmicu u trećoj četvrtini, kada je Manić ponovo pronašao u endzoni sigurnog Đurovića za 0:19.

U četvrtoj četvrtini poslednji tačdaun za Orlove je postigao kvoterbek Manić za 0:25. Kraljevo je pred kraj utakmice došlo do svojih jedinih poena, kada je Strahinja Savić istrčao 80 jardi i ublažio poraz svoje ekipe – 07:25.

Današnja utakmica je odigrana po snegu, po jako teškim uslovima za igru, gde smo uspeli da iznenadimo ekipu Kraljeva pas igrom u napadu, koju nisu očekivali, kao i agresivnom igrom u odbrani. Zadovoljan sam igrom, posebno u odbrani koja je primila samo 7 poena u odnosu na prethodne 2 utakmice gde smo primili mnogo veći broj poena. – , rekao je glavni trener Orlova Srđan Aleksandrović.

- Ekipi Kraljeva svaka čast na organizaciji, jedini su pored nas koji su ostali da se takmiče u ovom uzrastu i pored toga imaju kvalitetne i fizički jake igrače. Na prve dve utakmice su pokazali odličan kvalitet , u nekim momentima su bili i dominantiji od nas, ali danas im nije bio dan, što smo mi i iskoristili -, rekao je Aleksandrović.

A što se same sezone tiče, Srđan je za kraj istakao da je ona protekla jako čudno: - Od početka avgusta smo krenuli sa treninzima, gde smo krajem tog meseca imali kamp od 7 dana koji smo iskoristili da se malo bolje upoznamo. Ove sezone smo stavili akcenat na fizički deo – kondiciju i snagu, kao i blokiranje i obaranje, za koje smatram da su osnove američkog fudbala. Taktika je ovaj put bila u drugom planu. Rezultat takvog rada se pokazao na prvoj utakmici protiv Kraljeva, gde smo fizički bili možda i bolji, ali taktički nismo izveli sve kako treba. Međutim, do kraja ove sezone smo sve doveli na svoje mesto. -

Sa druge strane, glavni trener Kraljeva Bojan Rajičić istakao je da će ova utakmica ostati u sećanju svih igrača: - Iako su oni na samom početku svojih tekl karijera, siguran sam da će ovu utakmicu svi igrači dugo pamtiti zbog vremenskih uslova pod kojima je odigrana. Smatram da su igrači oba tima juče ojačali svoju ljubav i predanost prema ovom sportu, a to je u ovom trenutku najbitnije za njegov opstanak u Srbiji. Finalni rezultat nije bio u našu korist, ali to ćemo iskoristiti kao gorivo koje će nas pokretati u predstojećim pripremama za sledeću sezonu. -

Kraljevske krune na teren su izašle u sledećem sastavu: Mateja Banjac, Mihailo Đokić, Ognjen Đoković, Luka Đurić, Stefan Filipović, Mihailo Gajović, Dušan Jarić, Pavle Jovanović, Vukašin Krdžić, Danilo Labović, Stefan Lazarević, Mihailo Lukić, Nikola Milivojević, Strahinja Nestorović, Nikola Radišić, Ognjen Radović, Strahinja Savić, Andrija Savićević, Andrija Šekularac, Janko Šekularac, Savo Šljivić, Vojić Stevanović, Mateja Vukadinović i Miloš Vuletić.

Orlovi su nastupili u sastavu: Uroš Bulatović, Sergej Bojanić, Rastko Dabović, Marko Đukić, Danilo Đurović, Filip Horvat, Milan Manić, Milan Nocić, Ivan Škiljević, Jovan Španjević, Marija Mikavica, Luka Bjelotomić, Pavle Čorak, Fedor Ivaštanin, Vuk Vrcalović i Aleksandar Vidaković.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading