IVIĆ NADOMAK SVOJE PRVE SENIORSKE TITULE Erićeva preživela dramu, Ivić odoleo Inđiću
M. Stanković

Bliži se kraj šampionata, a kao da je tek počeo. Nesmanjenom energijom, šahistkinje i šahisti biju svoje bitke. Dobar vazduh i hrana sigurno utiču i na kvalitet partija.

  • REZULTATI SEDMOG KOLA:
  • MUŠKARCI
  • 1. GM Drazic Sinisa - GM Kovacevic Aleksandar 0 - 1
  • 2. IM Radovanovic Nikola - GM Ratkovic Miloje 0 - 1
  • 3. GM Budisavljevic Luka - IM Stankovic Milos ½ - ½
  • 4. GM Indjic Aleksandar - GM Ivic Velimir ½ - ½
  • 5. GM Bogosavljevic Boban - IM Arsovic Zoran 0 - 1
  • ŽENE
  • 1. WGM Benderac Ana - WGM Chelushkina Irina ½ - ½
  • 2. WIM Srdanovic Jovana - WIM Drljevic Ljilja 0 - 1
  • 3. WGM Manakova Maria - WIM Velikic Adela ½ - ½
  • 4. WFM Vujcic Milena - WGM Eric Jovana 0 - 1
  • 5. WIM Djukic Sandra - WIM Gajcin Marina 0 - 1

Dražić i Kovačević igrali su novosadski derbi čak na Staroj planini. Igralo se taktički i ušlo se u završnicu sa po damom i topom na obe strane i opasnim slobodnjakom na d liniji, koji je napravio Kovačević. To se ispostavilo kao dobitna kombinacija i Kovačević je trijumfovao.

Radovanović je protiv Ratkovića dobro odigrao otvaranje. Ipak, zanemario je puno pukotina na kraljevom krilu i došao do situacije da ne može da brani neodbranjivi mat.

Budisavljević kao beli napravio je solidnu prednost protiv Stankovića. Kako je vreme prolazilo sve više je ličilo na remi. Stanković je došao i do blage prednosti koju je Budisavljević uspeo da neutrališe uz remi.

Inđić je protiv Ivića igrao u svom ritmu. Čak je Ivić morao da se brani. Činilo se da je napad urodio plodom i da je na pragu pobeda i komplikacija na tabeli. Ipak Inđić rotira poteze i dozvoljava da Ivić iznenadi. Ušlo se u završnicu top,lovac i pešak protiv, dame koju je imao Ivić. Remi je bilo sve što je moglo do kraja da se vidi.

Arsović je sjajno odigrao protiv favorizovanog Bogosavljevića koji je bio i beli. Arsović je vrlo brzo napravio prednost i ta prednost je rasla iz poteza u potez. Na kraju zasluženi trijumf.

Posle 7. kola na tabeli vodi Ivić sa 5,5, Budisavljević i Kovačević po 4,5, Bogosavljević i Inđić 4, Ratković 3,5 , Stanković i Arsović po 2,5 a Dražić i Radovanović po 2.

Posle silnog naleta i par vezanih trijumfa, protiv dugogodišnje koleginice iz reprezentacije sklopljen je remi. Čeluškina i Benderać su na taj način završile svoje 7. kolo.

Slično poput njih i sadašnje reprezentativke Manakova i Velikićeva takođe su jako brzo remizirale, zadovoljne trenutnom situacijom.

Jovana Srdanović je sjajno otvorila partiju protiv Ljilje Drljević. Kućna analiza je bila sjajna. Ipak, u situaciji kada joj se učinilo da partiju dobija pravi grubu grešku ostaje bez figure i sebe odvodi u još jedan poraz.

Milena Vujčić se sjajno držala protiv vodeće Erićeve. Ušle su u samu završnicu izjednačene. Činilo se da će biti na pragu iznenađenja jer je imala lepu prednost. Ipak, pravi nekoliko grešaka i ne da ispušta pobedu već i remi. Jovana je nadomak nove titule prvaka Srbije, nakon više godina posta.

U partiji Sandre Đukić i Marine Gajčin činilo se da će se desiti još jedan remi. Ipak, tako nije mislila Marina, koja je sjajnom kombinacijom istempovala Sandru i primorala je da pruži ruku i kapitulira.

Nakon 7. kola na tabeli i dalje vodi Jovana Erić sa 6, Gajčin 4,5, Manakova i Čeluškina imaju po 4, Benderać i Velikić po 3,5, Srdanović i Drljević po 3, Đukić 2,5 i Vujčić 1 poen.

U ponedeljak ćemo gledati derbi između Ivića i Budisavljevića i od te partije mnogo zavisi dalji tok šampionata kod muškaraca. Kod dama Čeluškina dočekuje Marinu Gajčin, a Erićeva igra protiv nezgodne Sandre Đukić. Ove dve partije takođe direktno odlučuju dosta toga pred poslednje kolo.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading