ALEKSANDAR KOVAČEVIĆ KAO U NAJBOLJIM DANIMA Dve Jovane vode na ženskom šampionatu
M. Stanković

Pojedinačni šampionat Srbije za muškarce i žene na Staroj planini ulazi u drugu fazu.

Pre toga odigrano je četvrto kolo - bilo je borbeno i nadahnuto.

Aca Kovačević nastavlja da briljira. Iskusnom igrom, bez preteranog rizika, čvrsto, uz minimalnu prednost, pobedio je svog imenjaka Inđića.

Aleksandar Kovačević ima kvalitet za reprezentaciju, ali se on okrenuo mladima i na njih prenosi svoje neprocenjivo znanje. U briljantnoj kombinaciji i kombinacionoj žrtvi dobio je partiju.

  • MUŠKARCI - 4. KOLO:
  • Kovačević Aleksandar - Inđic Aleksandar 1:0
  • Bogosavljević Boban - Budisavljević Luka 0,5:0,5
  • Arsović Zoran - Radovanović Nikola 0:1
  • Ivić Velimir - Drašić Siniša 1:0
  • Stankovic Miloš - Ratković Miloje 0,5:0,5

Bogosavljević i Budisavljević su odigrali jednu napetu partiju uz mali broj poteza, uz dosta trošenja vremena. Na kraju remi, jer takmičari nisu bili spremni da ulaze u preveliki rizik uz jako malo preostalog vremena.

Ivić je nadigrao Dražića i od početka nametnuo svoj napadački stil igre. Iskusni Dražić pokušao je da to amortizuje, ali je na kraju, iako se činilo da će se odupreti, ipak poklekao i pružio ruku boljem.

Između Arsovića i Radovanovića partija puna obrta. Iako je na početku Arsović izdominirao, imao kvalitet više, potcenio je napade Radovanovića i opasni lovački par. To je rezultiralo pobedom Radovanovića.

U poslednjoj partiji Stanković i Ratković odigrali su salonski remi bez želje da se nadigravaju.

Nakon četiri kola Ivić vodi sa 3,5 boda, a prate ih Bogosavljević i Kovačević sa 3, Budisavljević 2,5 a onda grupa igrača sa 1,5. Ivić se ozbiljno nameće da bude novi šampion Srbije.

  • ŽENE - 4. KOLO:
  • Čeluškina Irina - Vujčić Milena 1:0
  • Đukić Sandra - Manakova Maria 0,5:0,5
  • Gajčin Marina - Srdanović Jovana 0,5:0,5
  • Erić Jovana - Benderać Ana 0,5:0,5
  • Velikić Adela - Drljević Ljilja 0:1

Čeluškina je prva završila svoju partiju tako što je u praktično minijaturi pobedila mladu Milenu Vujčić.

Sandra Đukić i Marija Manakova odigrale su interesantnu i dugačku partiju. Zadovoljnija može biti Manakova, koja se dobro odbranila i uspela da osvoji pola poena. Sandra je pokušavala da pronađe put do pobede, ali nije u tome uspela.

Slično je bilo i u partiji Jovana Erić protiv Ana Benderać. Jovana je napadala, imala šansu da partiju privede kraju, ali je poziciju zakomplikovala i na kraju kada je Ana uspela da uspostavi ravnotežu, sklopljen je remi.

Marina Gajčin je protiv Jovane Srdanović odigrala jednu pravolinijsku partiju, bez i malo rizika, pa je u središnjici, nakon jasno izjednačene pozicije sklopljen remi.

U partiji između Adele Velikić i Ljilje Drljević, viđena je jedna dinamična i interesantna partija. Adela je u otvaranju stekla prednost, koja je rasla. Ipak kako je počela da menja figure i dozvoli da se razvije kraljevo krilo protivnice, stvar se zakomplikovala. Kako je vreme odmicala, Adela je trošila sve više vremena, pa zapavši u cajtnot pravi kobnu grešku koja je košta partije. Na kraju Ljilja osvaja ceo poen.

Posle četiri kola kod dama vode i dalje dve Jovane, Jovana Erić i Jovana Srdanović sa 3, prate ih Ana Benderać, Marija Manakova i Marina Gajčin sa 2,5 itd.

U petak se igra 5.kolo gde će derbi biti između nadolazeće zvezde Jovane Srdanović i reprezentativke Jovane Erić, a kod muškaraca između Inđića i Bogosavljevića.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading