RADNIČKI OSTAO U SPLITU! Šumadinci sutra protiv Jadrana u Ligi šampiona
SPD Radnički

Samo pre nekoliko dana sastali su se na pomenuitom turniru i remizirali (14:14). Kragujevčani su slabo počeli, ali solidno završili turnir. Doduše bez poraza, ali sa dva remija, dok Su Splićani ostvarili pobedu više od Kragujevčana.

- Najvažnije je bilo da posle poraza od Partizana i Breše podignemo nivo igre. Pre svega, bilo smo okrenuti sebi. Nismo najbolje startovali, protiv Primorca smo nastavili da igramo loše kao pred turnir, ali smo kasnije protiv ostalih timova pokazali napredak u igri. Daleko je to od onoga čemu težimo i ne možemo da budemo zadovoljni, ali nam daje nadu da ćemo protiv Jadrana biti ravnopravan rival – optimista je Uroš Stevanović, trener Radničkog.

Jadran se ove sezone značajno ojačao svoje redove. Iz Mladosti su pristigli reprezentativci Luka Bukić i Konstantin Harkov, dok su se iz inostranstva vratili Nikša Dobud (Pro Reko), Marino Čagalj (Špandau) i Mate Anić (Rems), što je uz još bivše i sadašnje reprezentativce Anđela Šetku, Rina Burića, Jerka Marinića Kragića, Antonija Duževića, Zvonimira Butića i ostale, vrlo jaka ekipa.

- Iza obe ekipe je turnir koji je bio naporan i sigurno da će ekipa koja je fizički spremnija odigrati bolje ovaj meč. Ipak, očekujem nastavak boljih igara i pozitivan rezultat - dodaje Stevanović.

U dosadašnjem toku Lige šampiona Kragujevčani su ostvarili dva poraza i remi, pa se nadaju da bi u Splitu mogli da dođu do prve pobede.

- Napravili smo iskorak u formi. Pokazali smo da možemo da pariramo Jadrana, pa i da pobedimo, što je cilj u ovoj utakmici. Naš napad je za sada korektan, moramo još malo da popravimo defanzivni deo. Očekujem jedan dobar meč – ističe Aleksa Ukropina, vaterpolista Radničkog.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading