KRAGUJEVČANI NEREŠENO PROTIV SPLIĆANA Novobeograđani demoliraju rivale - 14:1!
Đorđe Kostić

Vaterpolisti Novog Beograda upisali su i četvrti ubedljiv trijumf na prvom ovosezonskom turniru Jadranske lige, pošto su savladali Budvu sa 14:1.

Novobeograđani su bili nemilosrdni prema Budvanima koji su samo jednom, i to u 23. minutu, uspeli da pogode mrežu mladog brazilskog golmana Žoaa Pedra.

Budva je uspevala donekle da parirala samo u prvoj četvrtini, ali kada je njihov centar Jakša Kosić zaradio tri lične greške više nisu imali nikakve šanse za jači otpor.

Crnogorski tim jednostavno nije imao rešenja za izuzetno kvalitetnu odbranu Novobeograđana, koji su po igračkom kvalitetu neuporedivo bolja ekipa što su i dokazali u bazenu. Impozantno je delovao Novi Beograd i stiče se utisak da ekipa trenera Vladimira Vujasinovića igra sve bolje kako turnir odmiče.

Golgeterski učinak kod Novobeograđana bio je ravnopravno raposređen pa su se po dva puta u listu strelaca upisali Strahinja i Viktor Rašović, Draško Gogov, Angelos Vlahopulos i Nika Šušiašvili, dok je jedini gol za ekipu Budve postigao Maksimilijan Žardan.

Jadran ST – Radnički 14:14 (2:1, 4:5, 4:4, 4:4)

Split - Bazen: Poljud. Sudije: Ivanovski (Herceg Novi) i Abramović (Kotor).

JADRAN: Podrug, Burić 1, Marinić Kragić 1, Radan, Butić 3, Pejković, Bukić 6, Harkov 1, Delić, Dobud 1, Šetka, Dužević 1, Anić, Janković. Trener: Smodlaka.

RADNIČKI: Dobožanov, Branković, Stanojević 2, Janković, Ćuk 1, Krug 1, Ukropina 1, Tanasijević, Toholj 1, Miličić 1, Lukić 4, Vrlić, Todorovski, Radulović 3. Trener: Stevanović.

Vaterpolisti aktuelnog regionalnog prvaka, Radničkog iz Kragujevca, ponovo su remizirali. Ipak, ovaj remi nije promašaj i ima znatno veću težinu, jer je izboren protiv Jadrana iz Splita (14:14) jednog od glavnih pretendenata na šampionsku titulu. Meč je ocenjen kao derbi kola.

Ovaj duel bio je neizvestan do samog kraja. Jadran je ove sezone značajno jači. Pojačali su ga igrači Mladosti iz Zagreba Luka Bukić i Konstantin Harkov, iz Pro Reka je stigao Nikša Dobud, iz Špandaua Marino Čagalj, a iz Remsa Mate Anić, koji uz bivše i sadašnje reprezentativce Anđela Šetku, Rina Burića, Jerka Marinića Kragića, Antonija Duževića, Zvonimira Butića i ostale, oni čine izuzetnu ekipu koju predvodi trener Mile Smodlaka.

Uglavnom se igralo gol za gol. Radnički je opet preživeo dramu i osam sekundi pre kraja, golom Marka Radulovića izvukao bod.

Radnički sutra (subota) igra protiv Crvene zvezde u 10 sati, a protiv Mornara iz Splita u 18.50. Prekosutra, u 13.40 rival će mu biti Solaris iz Šibenika.

U utorak, takođe u Splitu, Kragujevčani će ponovo igrati protiv Jadrana, ali u četvrtom kolu Lige šampiona.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading