UDOVIČIĆ SAOPŠTIO LEPE VESTI: Nikad veća ulaganja države u razvoj sporta i ove godine! Klubovima čak 1,2 milijarde dinara, a evo ko će sve dobiti novac!
MOS

 

Vlada Republike Srbije usvojila je Program finansijske podrške sportskim organizacijama u otežanim ekonomskim uslovima usled pandemije virusa COVID-19, koji ove godine podrazumeva podršku za sportske klubove u iznosu od 1,2 milijarde dinara.

- I ove godine država podržava sistem sporta, ulažući znatna sredstva za neometano funkcionisanje za više od 300 sportskih klubova iz cele Srbije. Novčana sredstva biće uplaćena klubovima iz prve i druge lige, u muškoj i ženskoj konkurenciji u kolektivnim sportovima, a podršku će dobiti i individualni sportovi. Ova godina bila je rekordna po broju osvojenih medalja srpskih sportista na Olimpijskim igrama i zapaženih rezultata naših paraolimpijaca u Tokiju, što je umnogome rezultat direktnih i nikad većih ulaganja u celokupni sistem sporta prethodne godine. Država je taj potez povukla u pravom trenutku, što je omogućilo da se naši olimpijci i paraolimpijci pripremaju u odličnim uslovima, ali i da ostali sportisti budu fokusirani samo na trening, neopterećeni poteškoćama u funkcionisanju koje je nametnula pandemija. I sada radimo isto, ulažući u sport, ulažemo u aktuelne šampione, one koji će tek postati šampioni i sve sportske radnike koji odgovorno i svakodnevno obavljaju svoj posao i doprinose da budemo prepoznati kao zemlja sporta - izjavio je ministar Udovičić.

MINISTARSTVO OMLADINE I SPORTA

 

 

Kako je objasnio programom podrške obuhvaćeni su i paraolimpijski sportovi, čime samo nastavljamo kontinuitet razvijanja paraolimpizma u našoj zemlji. Paralelno ulažemo i u sportsku infrastrukturu, stvarajući tako sve bolje uslove za treniranje širom Srbije.

- Vlada Republike Srbije prepoznaje značaj sporta i rekordnim ulaganjima u dalji razvoj srpskog sistema sporta doprinosi stvaranju uslova za ostvarivanje punog takmičarskog potencijala naših sportista i osvajanja sve više medalja za našu zemlju.

Novčana sredstva biće dodeljena za dalji razvoj košarke, odbojke, vaterpola, rukometa, karatea, džudoa, rvanja, taekvondoa, boksa, tenisa, stonog tenisa, veslanja, kajaka, plivanja i streljaštva, kao i paraolimpijskog sporta.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

Komentari (0)

Loading