MALO NEDOSTAJALO ZA DVOSTRUKO SLAVLJE NAŠIH Muškarci lako pobedili Finsku, dame nesrećno ispustile Francusku, slede borbe za medalju
Printscreen

Naša muška reprezentacija bitku je vodila sa reprezentacijom Finske. U taj duel smo ušli kao izraziti favoriti, ali je to trebalo i dokazati. Na prvoj tabli Inđić je brzo stekao prednost protiv Agopova i lako poentirao. Na drugoj tabli Ivić kao crni nakon izjednačene igre protiv Kojka uvećavao svoju prednost iz poteza u potez. Na kraju probojom po h liniji protivnika doneo je poen našoj reprezentaciji. Na trećoj Ivanišević je igrao sigurno igru protiv Nistija i došao do velike prednosti, koju je i realizovao. Perunović se dugo mučio protiv Ronke kao crni. Pošto nije pronašao ideju kako da slomi protivnika, a naša reprezentacija obezbedila pobedu, mirno je remizirao.

U derbiju Rusija je uspela da pobedi do sada nepobedivu Mađarsku. Pobedu je doneo Dubov Danil koji je nadigrao Baunsz Tomasa. U drugom derbiju Jermenija i Azerbejdžan su posle velike borbe odigrali nerešeno.

Svi rezultati 6.kola:

MUŠKARCI:

1. Russia - Hungary 2½ : 1½

2. Azerbaijan - Armenia 2 : 2

3. Ukraine - Netherlands 2 : 2

4. Romania - Spain 1½ : 2½

5. France - Greece 3 : 1

6. Czech Republic - Poland 1½ : 2½

7. Serbia - Finland 3½ : ½

8. Georgia - Turkey 2½ : 1½

9. Germany - Slovenia 2 4 : 0

10. Switzerland - England 1½ : 2½

11. Norway - Slovakia 2½ : 1½

12. Croatia - Lithuania 2 : 2

13. Israel - Italy 2 : 2

14. Belgium - Denmark 1½ : 2½

15. Austria - Slovenia 1 2 : 2

16. Sweden - Iceland 2 : 2

17. Montenegro - Kosovo 2½ : 1½

18. North Macedonia - Ireland 2 : 2

19. Wales - Scotland 2 : 2

20. Albania - bye 2 : 0

Stanje posle 6 kola: Rusija 10, Holandija, Аzerbejdžan, Jermenija Holandija, Španija i Ukrajina po 9. Srbija ima 8 i drži korak za vodećima.

Naše dame imale su veoma težak susret protiv Francuske koja je u ovom meču bila favorit. Teodora Injac je odlično držala prvu tablu kao crna protiv Sebag i remizira. Jovana Erić je kao bela napravila brzo prednost, u partiji je više puta ispuštala prednost i na kraju samo remi. Manakovoj očigledno nije turnir. I protiv Milet zapala brzo u probleme, ali je uspela u središnjici da ih neutralizuje i izjednači igru. Kada se činilo da će se partija završiti remijem, u završnici je napravila grubu grešku izgubila topa i povratka nije bilo. Veoma vrednu pobedu za samopozdanje svoje, ali i pouzdanje ekipe ostvarila je Marina Gajčin protiv Benmesbah. Francuskinja je bila blagi favorit, ali je Marina odigrala kako samo ona zna. Veoma je nadahnuto napala rokadu protivnice koja je položila oružje. U tim trenucima bilo je bitno da ni jedna od naših ne izgubi. Ipak, samo nerešeno.

DAME:

1. Russia - Greece 3½ : ½

2. Poland - Georgia 1½ : 2½

3. Italy - Azerbaijan 1½ : 2½

4. Ukraine - Armenia 2½ : 1½

5. Germany - Hungary 2 : 2

6. Slovakia - Lithuania 1½ : 2½

7. France - Serbia 2 : 2

8. Romania - Israel 2½ : 1½

9. Netherlands - Sweden 3½ : ½

10. Switzerland - Czech Republic 2 : 2

11. Slovenia 2 - Spain 1 : 3

12. Austria - Belgium 3½ : ½

13. Slovenia 1 - Iceland 3½ : ½

14. Turkey - North Macedonia 2½ : 1½

15. England - Croatia 1½ : 2½

16. Norway - bye 2 : 0

Ruskinje su u derbiju nadigrale Grkinje ubedljivo i nezadrživo gaze ka zlatu sa svih 6 pobeda i 12 poena. Gruzija je pobedom nad Poljskom izbila sama na drugo mesto sa 10. Treće mesto drže Ukrajina i Azerbejdžan sa 9. Srbija sada ima 6 poena.

Ostalo je još samo tri kola i 6 poena u igri. Sada je važno ne izgubiti. Naša muška reprezentacija igraće protiv neugodnih Mađara. Za nijansu su bolje rangirana reprezentacija, ali imamo poverenje u naše momke. Očekuje se sastav bez Perunovića. Biće interesantno videti duele između Rusija-Ukrajina, Holandija-Azerbejdžan i Španija-Jermenija.

Naše dame igraju protiv Jermenije koja je bolje rangirana reprezentacija. Ukoliko Adela Velikić odigra dobro uz standardnu Injac, probuđenu Marinu i Erićevu koja dobro drži treću tablu, može se bez poraza.

Čekamo sedmo kolo sa velikim nadanjima.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading