GRAD KOJI SE DIČI SPORTOM! Gradonačelnik i Dejan Savić u poseti VK Šabac! (FOTO)
Grad Šabac

Nakon sastanka gradonačelnik Pajić i selektor Savić posetili su Gradski bazen, gde su imali priliku da se kroz demonstrativni trening vaterpolista Vaterpolo kluba ,,Šabac” uvere u način rada ovog kluba u kom trenira oko 400 dece, od kojih 150 u takmičarskom pogonu.

,,Budući da je Šabac grad sporta-grad vaterpola od g. Savića smo dobili značajnu podršku za afirmaciju vodenih sportova. Tokom posete Gradskom bazenu upoznali smo se sa situacijom u Vaterpolo klubu ,,Šabac“. Sva ta deca koju smo videli naše su bogatstvo. Zbog njih želimo da stvorimo jaku školu vaterpola, koja će moći da parira kako državi, tako i regionu iz koje će stasavati šabački prvotimci i budući vaterpolo šampioni. Ovo je grad koji se diči sportom sa punim pravom, a mi ćemo nastaviti da pružamo još veću podršku, sportistima i sportskim radnicima. Činjenica da će Šabac, upravo na ovom mestu uskoro dobiti otvoreni bazen, govori da želimo da ovaj sport bude još popularniji, da vaterpolo klub nastavi sa razvojem i unapređenjem položaja, da što više dece podstaknemo da se bavi sportom i vaterpolom, pre svega zbog njihovo pravilnog fizičkog i mentalnog zdravlja, kao i razvoja”, rekao je gradonačelnik i napomenuo da su ove godine u sport uložili više od 212 miliona dinara, od čega najviše u sportske klubove i to 177 miliona dinara.

GRAD KOJI SE DIČI SPORTOM! Gradonačelnik i Dejan Savić u poseti VK Šabac! (FOTO)

Grad Šabac

 

 

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić zahvalio se na pozivu gradonačelniku i Vaterpolo klubu ,,Šabac” istakavši da je pozitivno iznenađen onim što je danas video.

,,Na svakom koraku je vidljiv entuzijazam i trud koji su uložili ljudi u klubu prethodnih godina. Rezultati su već bili tu, govorimo o šampionu Srbije pre dve sezone, ali još važnije je da  brojnost i rad Vaterpolo kluba ,,Šabac dovede u poziciju možda lidera u stvaranju igrača”, istakao je selektor Savić i dodao da je uveren da će u bliskoj budućnosti Šabac biti domaćin reprezentacije Srbije.

GRAD KOJI SE DIČI SPORTOM! Gradonačelnik i Dejan Savić u poseti VK Šabac! (FOTO)

Grad Šabac

 

,,Prva ideja je početak naredne godine, Svetska liga, međutim još nije utvrđen kalendar, da li ćemo uopšte biti domaćini. Od toga zavisi kada bi A reprezentacija mogla da bude prezentovana na Gradskom bazenu. Drago mi je da postoji ideja izgradnje kompleksa otvorenih bazena koji bi preko zime prerasli u zatvorene i to bi pomoglo da broj dece isprate i infrastrukturni potencijali za trenažni proces“, navodi Savić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading