OKAČIO KOPAČKE O KLIN! Čovek kome je Beograd klicao završio karijeru! (VIDEO)
EPA-EFE/Toni Galan

Jedan od najboljih igrača futsala u istoriji Portugalac Rikardinjo objavio je kako se oprašta od profesionalne karijere.

- Danas sam došao objaviti kraj ciklusa iako me to boli. Bilo je to bez sumnje neverovatno, nezaboravno putovanje. Počeo sam da gledam unazad i sećam se da sam počeo sa 16 godina u Rio Maioru. Znao sam da ću biti s najboljima, ali nisam znao da će put biti tako savršen - rekao je Rikardinjo. 

Pre mesec dana osvojio je Svetsko prvenstvo sa Portugalom.

- Mislim da je ovo najteža odluka koju donosim u karijeri, ali mislim da je vreme da ustupim mesto mlađima. Dao sam sve što sam mogao. Nadam se da razumete moje reči, moj osećaj i moju odluku. Ponosan sam Portugalac, nastavi ću dalje kao navijač i bodriti momke u narednim utakmicama - zaključio je legendarni Rikardinjo.

Svako ko imalo poznaje futsal zna šta njegovo ime znači u svetu ove igre, a publika u Srbiji je 2016. godine imala prilike da ga uživo vidi u Areni - na EP na kom je upravo našoj zemlji dao jedan od najlepših golova u istoriji futsala i doživeo da mu kliče beogradska publika. 

Osvojio je 14 nacionalnih prvenstava, tri Lige šampiona te je u čak šest navrata bio proglašen najboljim igračem na svetu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading