BORBA U RIGI SVE JAČA! Inđić i Budisavljević izgubili, Ivić pobedio!
Printscreen

Aleksandar Inđić igra atomski šah, lepršav, koji za sada ne daje rezultate, ali se u vazduhu oseća da će doći momenat kada će sav njegov rad, energija i stil koji gaji biti dobro naplaćen.

Ivić se posle početne krize stabilizovao i igra, kako se od njega to i očekuje. Doduše, posao mu je olakšao i Čeparinov koji se prerečunao u trenutku kada je imao minimalnu prednost. Ovaj trijumf je značajan i pravi je vetar u leđa za nastavak turnira.

Budisavljević se nije najbolje snašao protiv Indijca Gangulija, koji je miksao i u tom miksanju napravio proboj na daminom krilu. Slobodnjak uz dobru podršku skakača i topa doveo je do velike prednosti. Spasa na žalost nije bilo.

Trio se izdvojio, Firudži su se priključili Širov i Najer sa 4 poena. Odmah iza njih čak petnaest igrača sa po 3,5.

Inđić se zadržao na 2,5 poena, gde mu se Ivić priključio, dok je Budisavljević ostao na jednom poenu.

U ponedeljak je na programu već 6. kolo.

Inđić kao beli igra protiv Kirila Aleksenka. Do sada se nisu sastajali. Inđić je stariji dve godine, a Rus ima sto rejting poena više. Prava mera za našeg reprezentativca.

Ivić igra kao crni protiv holandskog superstara i osvajača Vijk en Zija. Ovo će biti zaista meč koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Veoma atraktivan protivnik, koji na ovom turniru još nije podesio sve svoje oružje.Nadamo se da će sačekati i u ovom duelu.

Budisavljević kao crni igra protiv Meškovs Nikite iz Letonije domaćeg igrača, koji ima isti učinak kao naš igrač.

Rezultati 5. kola:

BORBA U RIGI SVE JAČA! Inđić i Budisavljević izgubili, Ivić pobedio!

Printscreen

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading