POČINJE LIGA ŠAMPIONA Vujasinović želi da Novi Beograd bude jedan od najboljih klubova u Evropi
VK Novi Beograd

Zanimljivo je istaći da će po drugi put u istoriji naša zemlja, koja je dvostruki uzastopni olimpijski šampion, imati tri kluba u Ligi šampiona. Takav slučaj bio je i u sezoni 2012/2013, a ove godine vaterpolisti Novog Beograda, Radničkog iz Kragujevca i Crvene zvezde braniće čast srpskog vaterpola u evropskoj eliti.

Voljom žreba Novi Beograd i Radnički našli su se u grupi A Lige šampiona, a predetendenti za osvajanje domaćeg šampionata će, sutra od 19.45, na bazenu "11. april", otvoriti sezonu u evropskom takmičenju.

Trener vaterpolista Novog Beograda Vladimir Vujasinović smatra da Srbija zasluženo ima tri kluba u Ligi šampiona i da će njegova ekipa pokušati da bude jedan od najboljih klubova u Evropi u narednom periodu.

- Pre svega da čestitam Crvenoj zvezdi na ulasku u grupnu fazu Lige šampiona. Posle dugo vremena imamo tri učesnika Lige šampiona i to srpski vaterpolo zaslužuje. Dva puta zaredom smo olimpijski šampioni i ova jačina klubova i predstavljanje našeg vaterpola kroz klupsko takmičenje, stvarno je više nego zasluženo - rekao je Vujasinović na konferenciji za medije.

Novi Beograd i Radnički pre 10 dana na istom mestu igrali su derbi u Superligi Srbije, kada je domachi tim slavio (18:14).

- Ne bih mnogo pričao o toj utakmici. Kao što znate, mi kao organizatori završnog turnira već smo izborili učešće na Fajnal ejtu, bez obzira kakve rezultate budemo postizali tokom grupne faze. Međutim, želimo da pokažemo i dokažemo, da čelnici LEN-a kada su mu nam ukazali ovo veliku čast, da su u nama prepoznali ono što mi stvarno i hoćemo da budemo. To je jedan od najboljih klubova u Evropi narednih godina i duže i da smo stvarno ozbiljni u toj nameri - rekao je Vujasinović i dodao: - Da bismo to pokazali, moramo da odigramo iz sve snage, bez kalkulacija. Siguran sam da ćemo dati sve od sebe na toj utakmici, da se pokažemo u najboljem svetlu, da odigramo bolji, čvršći meč nego što je to bilo pre dva dana sa Crvenom zvezdom. Nadam se i da će rezultat biti povoljan.

Vaterpolista Novobeograđa Radomir Drašović ističe da je meč sa Kragujevčanima prilika da na pravi način otpočnu nastup u elitnom takmičenju.

- "U prvom kolu igramo protiv možda najvećeg rivala u domaćem šampionatu. To će biti još jedna prilika da se nadmećemo sa njima. Vrlo je bitno da odigramo kako treba, druga utakmica od mnogih koje nas očekuju sa Radničkim ove sezone. Biće važno da kroz prvo kolo Lige šampiona dokažemo da smo boji od njh. U Ligi šampiona očekuje nas 14 utakmica u grupnom delu, sezona će biti jako duga. Nadam se da ćemo put do fajnal-ejta, na koji smo kvalifikovani, započeti na pravi način - rekao je Drašović.

Ulaznice za meč sa Radnički mogu se kupiti na svim prodajnim mestima TICKETS-a, na blagajni bazena "11. april" kao i onlajn preko sajta www.tickets.rs po cenama od 300 i 500 dinara.

Komentari (0)

Loading