BIO JE NOVAK PRE NOVAKA! O njegovom rekordu su svi sanjali, na večni počinak otišao uz pesme "Bitlsa"!
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Za njega kažu da je bio naš Novak Đoković pre Novaka Đokovića! Plenio je osmehom, ali i strašnim uspehom u svetu atletike.

Nenad je voleo gitaru i svirao je u grupi "Suncokret" sa Borom Đorđevićem , a onda je na nagovor Gorana Bregovića osnovao svoju grupu "Naslednici". Ipak, ubrzo napušta muziku jer nije imao novca za kvalitetan instrument. A, u skoku u dalj već sa 16 godina preskocio je 7 metara! Sa 19 je “odleteo” na 8,12!

Nenad Stekić je na predolimpijskom mitingu u Montrealu 1975. skočio 8,45 i bio je to drugi skok svih vremena i evropski rekord. Skok asa sa Balkana je snimljen i svetski treneri su učili od našeg šampiona tehniku skakanja. Bio je brz, eksplozivan, bilo je uživanje gledati kako preleće čarobnu granicu od 8 metara. Nenad je kasnije čak 144 puta preleteo tih osam metara i do danas niko mu nije ni blizu!

BIO JE NOVAK PRE NOVAKA! O njegovom rekordu su svi sanjali, na večni počinak otišao uz pesme

MN Pres

 

 

Sledećih pet godina bio je prvi na svetu na kraju svake godine. To je 260 nedelja i tek ga je Novak Đoković sa svojim rekordom na ATP listi nadmašio.

Sa svojim skokom dužine 8,45 metara Stekić bi na svim Olimpijskim igrama osvojio barem bronzanu medalju. Na poslednjim igrama - u Londonu 2012. U Riju 2016. i Tokiju 2021. zbog ovog skoka čulo bi se "Bože pravde”.

Preminuo je u leto 2021. u 70. godini. Na večni počinak i u istoriju sporta ispratile su ga pesme Bitlsa.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading