NASTAVLJAJU SE KVALIFIKACIJE ZA EURO Selektor zna recept za pobedu na Islandu
RSS

Sledi dan za oporavak i završne pripreme, a zatim okršaj sa reprezentacijom Islanda u nedelju, 10. oktobra od 18.00 časova. Srbija je u prvom kolu kvalifikacija ubedljivo savladala Tursku 36:27 (21:13), dok je Island pretrpeo poraz od Švedske 30:17 (14:5).

Selektor Uroš Begar istakao je ključne momente na koje treba obratiti pažnju u utakmici sa Islandom:

- U prvom susretu kvalifikacija Island je igrao sa Švedskom i ono što je bilo dobro u toj utakmici je da Švedska nije uspela da postigne više od 30 golova. Tako da mogu da kažem da igraju dobro odbranu 6:0 i 5:1. Naš zadatak je da igramo još jače i bolje u odbrani nego što smo igrali protiv Turske i da preko odbrane postignemo neke lake golove, zatim da u napadu budemo još precizniji i da na kraju iz ovog meča izađemo kao pobednici, smatra selektor Bregar.

Čuvar mreže Jovana Risović se slaže da je odbrana ključna kako bi Srbija izašla kao pobednik u utakmici protiv brze i borbene ekipe Islanda:

- Stigli smo na Island posle dugog puta, malo se odmorili i danas imamo još jedan trening da spremimo taktiku do kraja. Ekipa Islanda je jako brza i borbena ekipa, trude se da igraju taj skandinavski rukomet, da trče dosta u tranziciju. Prvenstveno, biće nam veoma bitno da zaustavimo to, da odigramo čvrstu odbranu i da pokušamo iz te odbrane da damo što više lakih golova. Mislim da će nam to biti recept. Кljuč će biti u odbrani.

Utakmica protiv Turske nam je dala vetar u leđa. Bilo je nekih dobrih stvari, ali i loših, koje treba da ispravimo nadam se već na sutrašnjoj utakmici. Detalje i finese treba da popravimo i da ispoštujemo dogovore iz svlačionice i ja se nadam da ćemo sa pobedom da se vratimo za Srbiju.

Utakmica Island – Srbija na programu je u nedelju, 10. oktobra od 18.00 časova, a direktan prenos utakmice možete pratiti na RTS 2, Arena sport 3 i EHF TV.

КVALIFIКACIJE ZA EHF EURO 2022

GRUPA 6

1. kolo

Srbija – Turska 36:27 (21:13)

Švedska – Island 30:17 (14:5) 

2. kolo

Turska – Švedska (10. oktobar u 17.00)

Island – Srbija (10. oktobar u 18.00)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading