SPEKTAKL KOJI ČEKA CELA SRBIJA! Filipović otkrio - zlatni vaterpolisti još jednom igraju zajedno!
Alo, Marko Metlaš

Najbolji vaterpolista sveta i dugogodišnji kapiten reprezentacije Srbije Filip Filipović otkrio je da zlatna ekipa pre definitivnog silaska sa scene treba da odigra svoj "poslednji ples".

Još nije odlučeno kada će to biti, ali je planirano da se osvajači zlatnih olimpjskih medalja iz Rija i Tokija poklone pred navijačima u Srbiji pre nego što i zvanično kažu zbogom nacionalnom timu.

Filipović je ovo rekao za grčki portal ''fosonline''.

"Na sledećem velikom takmičenju, kada ćemo Srbiju videti bez Filipovića, Prlainovića, Aleksića, Pijetlovića Duška i Gojka, Stefana Mitrovića, shvatićemo koliko će turnir biti siromašniji. Filipović nam je otkrio da će svi oni ponovo nositi kapicu reprezentacije Srbije, na utakmici-proslavi za koju još nije razjašnjeno kada će se odigrati. Međutim, 34-godišnji as složio se sa nama da je ova Srbija poslednje decenije najbolja koju je vaterpolo video", piše grčki portal.

SPEKTAKL KOJI ČEKA CELA SRBIJA! Filipović otkrio - zlatni vaterpolisti još jednom igraju zajedno!

AP Photo/Mark Humphrey

 

Generacija predvođena Filipovićem osvojila je sve što se osvojiti može i to po nekoliko puta.

"Sigurno će navijači i istorija odlučiti da li smo najbolji. Ali, ja mislim da jesmo. Mi smo generacija koja je toliko toga osvojila ove decenije. Postigli smo nešto što ne samo da se nije dogodilo u vaterpolu, nego ni u drugim timskim sportovima. Istorija će pokazati, ali ono što smo postigli u poslednjoj deceniji je jedinstveno", rekao je Filipović.

Grci su došli do zanimljivog podatka u kome se kaže da mali Filip svojevremeno nije voleo da se bavi vaterpolom, već fudbalom ili košarkom i da je konačnu odluku donela njegova majka u korist sporta u kome je postao jedan od najboljih svih vremena. Navodno, majka i sin nisu nedelju dana razgovarali dok budući najbolji vaterpoloista sveta nije popustio:

"Nešto slično se desilo, ali ne baš onako kao što je napisano. Novine pišu drugačije. Važno je da je moja porodica ponosna na sve što sam postigao sa reprezentacijom Srbije i u mojim timovima. Mama bi bila ponosna, čak i da nisam postigao toliko u vaterpolu".

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading