BRAVO MAJSTORE! Mikec najbolji u Evropi!
AP/Alex Brandon

Kako je saopštio Streljački savez, među najboljih 10 na kontinentalnim listama za ovu godinu nalazi se još dvoje srpskih strelaca, Milenko Sebić je treći na listi za malokalibarsku pušku (trostav), a Andrea Arsović je 10. u istoj disciplini u ženskoj konkurenciji.

Evropska streljačka konfederacija (ESK) je u septembru objavila liste za ovu godinu pošto do kraja godine neće biti takmičenja koja se boduju za rangiranje.

ESK je ranije imala svoj sistem bodovanja za liste, a ove sezone je promenila kriterijume. Liste će se objavljivati jednom godišnje i bazirane su na godišnjim listama Svetske streljačke federacije (ISSF) u olimpijskim pojedinačnim disciplinama.

Najbolje plasrani Evropljanin u rangiranju ISSF zauzeće prvo mesto na evropskoj listi.

Rang-liste koje je ISSF objavila početkom avgusta, posle Olimpijskih igara, su konačne za ovu godinu. U prethodna dva meseca nije bilo takmičenja koja bi donela promene. Mikec, osvajač srebrnih medalja vazdušnim pištoljem na Olimpijskim igrama i Svetskom kupu u Osijeku drugi je na svetskoj listi, iza olimpijskog prvaka Iranca Džavada Forugija.

Bonus video:

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (1)

Loading
pfffffff

30.09.2021 16:58

Bravo, bravo majstore!!! Cestitam!