SRBIJA SPREMNA DA POKORI SLOVENIJU! Selektori saopštili spiskove reprezentativki i reprezentativaca za Evropsko prvenstvo!
Foto: Dejan Briza/Alo

 

Na konferenciji koju je organizovao Šahovski savez Srbije ovog utorka, selektorka ženske reprezentacije Irina Čoluškina i selektor muške selekcije Srbije Miodrag Perunović saopštili su spiskove reprezentativki i reprezentativaca za predstojeće Evropsko prvenstvo koje se održava u Sloveniji od 11. do 22. novembra.

Spisak reprezentativki:

- Teodora Injac

- Adela Velikić

- Jovana Erić

- Marija Manakova

- Marina Gajčin

SRBIJA SPREMNA DA POKORI SLOVENIJU! Selektori saopštili spiskove reprezentativki i reprezentativaca za Evropsko prvenstvo!

Foto: Dejan Briza/Alo

 

Selektorka Srbije, velemajstor Irina Čoluškina prilično je samouverena po pitanju Evropskog prvenstva. Kako i sama kaže situacija u srpskom šahu davno nije bila u ovako dobrom stanju. Upravo je to pravi pokazatelj kojim putem treba ići.

- Selektorka Srbije sam već četiri godine i nadam se da će na kraju mog mandata doći i medalja. Godinama nismo imali uspeha u ženskom šahu i vreme je da se to promeni. Pred nama je period priprema koje će se odviti na Staroj planini. Ne pamtim kada je reprezentacija imala bolje uslove nego sada, od kako je savez preuzeo Dragan Lazić. Neizmerno sam zahvalna njemu i njegovim saradnicima koji nam svojim radom i zalaganjem gaje nadu u bolje sutra, kada je u pitanju srpski šah. Na nama je da se što bolje spremimo i verujem da naše devojke mogu da ostvare zapažen rezultat u Sloveniji - istakla je selektora Čoluškina.

Spisak reprezentativaca:

- Aleksandar Inđić

- Velimir Ivić

- Ivan Ivanišević

- Robert Markuš

- Miloš Perunović

SRBIJA SPREMNA DA POKORI SLOVENIJU! Selektori saopštili spiskove reprezentativki i reprezentativaca za Evropsko prvenstvo!

Foto: Dejan Briza/Alo

 

Dok u ženskoj konkurenciji nije bilo iznenađenja u muškoj se možda izdvaja jedno. Selektor Perunović imao je dilemu da li da poverenje ukaže mladom ili iskusnom igraču, a na kraju se opredelio za drugu opciju, te je prednost u odnosu nad Lukom Budisavljević dobio Miloš Perunović.

- Pre svega bih da se zahvalim u ime dobrog dela šahovske javnosti predsedniku Draganu Laziću i njegovim saradnicima za dosadašnji rad. Sa ponosom kažemo da šah poslednjih godina nije bio u boljoj situaciji. Upravo zbog dobre klime koja trenutno vlada u srpskom šahu, gajimo nadu da će i šahovska reprezentacija ostvariti zapažen rezultat na Evropskom prvenstvu. Želim da dodam i da će Nikola Sedlak biti uz nas kao trener. Šahovski savez nam je uslišio želje i hvala im na tome - rekao je selektor Perunović.

Predsednik Šahovskog saveza Dragan Lazić govorio je o bojkotu reprezentativaca, koji je na radost svih okončan. Sada se gleda u pozitivnom smeru.

- Ja sam odmah po imenovanju na funkciju predsednika saveza obavio razgovore sa oba selektora i razmenio mišljenja. Znao sam da je postojao bojkot pojedinih igrača kada je u pitanju igranje za reprezentaciju. Ušao sam u temu, informisao sam se i uspeli smo da pronađemo zajednički jezik. Nije u pitanju novac ili neka obećanja, momci su poverovali u naš projekat, u sistem koji želimo da napravimo i prekinuli su svoju izolaciju - rekao je predsednik saveza Dragan Lazić.

Da ne budu samo jaki na rečima, čelnici ŠSS obezbedili su i nikad veći novčani fond za reprezentavce i reprezentativke, a iskoristio je priliku Lazić i da se zahvali hotelu Stara planina koji će biti domaćin priprema.

- Još uvek nisam saopštio selektorima finansijski deo, ali znam da oni nisu tu zbog novca i da njima to nije prioritet. Moram da kažem da će sigurno biti u najboljem položaju do sada. Igrati za Srbiju nije stvar finansija, ali će oni imati taj stimulans. Obezbeđen je najveći do sada fiksni deo novca, kao i najveće do sada premije za ostvarene rezultate. Verujem da će svi biti jako zadovoljni. Vrlo brzo ćemo održati sastanke gde ću selektorima detaljno predstaviti čitav plan. Oni znaju da im je savez na raspolaganju, da mogu da osmisle pripreme i šire od planiranog, imaju odrešene ruke. Ne verujem da može da se nešto desi da oni požele, a da mi ne možemo da im ispunimo. Uvek smo tu jedni za druge. Hotel Stara planina je naš partner i oni su nam se odmah ponudili da nam obezbede besplatne pripreme naših reprezentativaca. Uslovi će biti sjajni i svi se nadamo dobrom rezultatu.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading