KUP EVROPSKIH ŠAMPIONA ZAVRŠEN U STRUGI Saša Jevtić oči u oči sa svetskim šampionom
Alo/M. Stanković

Takmičenje je trajalo od 18. do 24. septembra na kome je učestvovalo 38. ekipa u muškoj konkurenciji i 8. ekipa u ženskoj konkurenciji. Sama činjenica da je na ovakvom takmičenju učestvovao i svetski šampion, Magnus Karlsen, pokazuje kakav je značaj imao ovakav događaj.

Naš Sloven je po rejtingu bio 10. i na kraju je završio na 7. mestu koliko je imala i ekipa KPRF na 4. mestu sa 5 pobeda i dva poraza. Može se reći da je ovo veoma dobar nastup našeg šampiona.

Najbolja ekipa na turniru je bila ekipa iz Rusije Mednji Vsadnik sa šest pobeda i jednim remijem. Ekipa je bila u zastrašujućem sastavu sa Svidlerom, Jesipenkom, Fedosejevom, Matlakovim, Ponkatovom, Sakaevom i Goganovom.

Pored ekipe Slovena našu zemlju su predstavljala dvojica sudija, FA Rade Goljović i IA Saša Jevtić koji je imao čast, privilegiju i odgovornost da sudi Magnusu Karlsenu koji je igrao za ekipu Offerspill Chess Club koja je zauzela 13. mesto.

KUP EVROPSKIH ŠAMPIONA ZAVRŠEN U STRUGI Saša Jevtić oči u oči sa svetskim šampionom

Alo/M. Stanković

 

U ženskoj konkurenciji Srbija nije imala predstavnike, a pobedila je takođe ekipa iz Rusije u sastavu: Saduakasova, Gunina, Badelka, Maltevskaja i Solozenkina.

Struga je još jednom pokazala profesionalizam i spremnost da se ugoste najbolje evropske ekipe.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading