ZASLUŽENO PRIZNANJE Srbin u idealnom timu Evropskog prvenstva
EPA-EFE/YOAN VALAT

Srbija ima predstavnika u idealnom timu Evropskog prvenstva za odbojkaše iako je ostala bez medalje. Čast da bude među odabranima dobio je i naš srednji bloker Marko Podraščanin.

Idealan tim Evropskog prvenstva za odbojkaše birala je publika. Ljubitelji odbojke su imali priliku da glasaju nekoliko dana na zvaničnom sajtu takmičenja i na taj način presude ko je zaslužio mesto u najboljoj postavi. 

Podraščanin je osvojio 41,8 odsto glasova (22.616), a iza sebe je ostavio reprezentativca Poljske Jakuba Kočanovskog sa 22,5 odsto. Treći je bio Đanluka Galasi iz Italije sa 19,4 odsto, a četvrti Slovenac Alen Pajenk sa 16,4 odsto.

Baš kao i na ženskom prvenstvu, publika ponovo u postavu nije stavila igrača koji je dobio MVP nagradu. Tada je Tijana Bošković izglasana ispred Paole Egonu, koja je na EP proglašena za najbolju igračicu. Sada je van izabrane postave ostao MVP Simone Đaneli, dizač novog šampiona Evrope. Za najboljeg na toj poziciji ljubitelji odbojke su proglasili Slovenca Gregora Ropreta. Dizač ekipe koja je poražena u finalu je osvojio 35.948 glasova ili u prevodu 42,6 odsto. Iza njega je bio Simone Đaneli (34,5 odsto), pa onda naš Nikola Jovović sa 15,4 odsto (13.029). Četvrti po mišljenju publike je Rus Pavel Pankov (7,5 odsto).

Za najboljeg korektora izglasan je Holanđanin Nimir Abdel Aziz, koji je dobio 45,3 odsto glasova. Drugi je Bartoš Kurek iz Poljske (31,6 odsto), treći Tonček Štern iz Slovenija (17,8 odsto), a četvrti Jan Hadrava iz Češke (5,3 odsto).

U idealnoj postavi na poziciji srednjeg blokera je, uz našeg Marka Podraščanina, reprezentativac Poljske Novakovski koji je dobio 39,4 odsto glasova. Iza njega su Jan Kozamernik iz Slovenije (30,4), Simone Ancani iz Italije (22,9) i Ivan Jakovljev iz Rusije (7,3 odsto).

Publika je izabrala primače servisa iz šampionskog tima. Prvi je Alesandro Mikjeleto sa 44,3 odsto, iza njega su ostali Tine Urnaut iz Slovenije (25,5 odsto), naš Uroš Kovačević (22,6 odsto) i Lukas Vasina iz Češke (7,7 odsto). Uz Mikjeleta u idealnoj postavi je Danijele Lavija (40,4 odsto), iza koga su Vilfredo Leon iz Poljske (27,6 odsto), Slovenac Klemen Čebulj (21,4) i naš Marko Ivović sa 10,6 odsto glasova.

Kao najboljeg libera navijači su izglasali Fabija Balaza iz Italije (37,6 odsto), koji je pobedio ispred Janija Kovačića iz Slovenije (30,1 odsto), Pavela Zatorskog iz Poljske (24,8 odsto) i Juliana Zengera iz Nemačke (7,5 odsto).

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading