KAKO HRVATI GLEDAJU NA ZLATNE MEDALJE SRBIJE? Slavni vaterpolista izjavom uzburkao region!
EPA-EFE/Patrick B. Kraemer

Ako nas je neko navikao na uspehe onda su to naši vaterpolisti. Često su skrajnuti u drugi plan, ali nikada nisu izneverili naciju. Čak i kada ih svi otpišu, kao što je to bio slučaj u polufinalu Olimpijskih igara u Tokiju u polufinalu protiv Španije, oni se izdignu i dođu do pobede. 

Izabranici Dejana Savića osvojili su zlato u Tokiju. Mnogi od tih igrača, poput Filipa Filipovića, Andrije Prlainovića, Gojka i Duška Pijetlovića, Milana Aleksića, završili su reprezentativne karijere.

Ipak, Srbija ne treba da brine za budućnost vaterpola, jer su i mlađe selekcije tokom ovog leta osvajale najsjajnija odličja.

Sa druge strane, Hrvatkska je u Tokiju razočarala i nije se našla na podijumu, pa se postavlja pitanje, šta to naš vaterpolo izdvaja od njihovog?

KAKO HRVATI GLEDAJU NA ZLATNE MEDALJE SRBIJE? Slavni vaterpolista izjavom uzburkao region!

Foto: Youtube/Printscreen

 

Ipak, nekada selektor mlade selekcije Hrvatske Joško Kreković ne veruje da se u Srbiji sa mladim i talentovanim igračima radi bolje nego u Hrvatskoj.

"Takva im je bila godina", počeo je Kreković za "Indeks", inače nekada član srebrne selekcije Hrvatske na OI u Atlanti 1996.

"To što su oni (u Srbiji, prim. aut.) sad napravili, to nije uradio niko nikad i ne bih rekao da se kod njih radi kvalitetnije nego kod nas. Dogodile su im se odlične generacije, što ne znači da kod nas nema talentovanih igrača", priča Kreković.

"Naša generacija rođena 1997. bila je druga na svetu, ona godinu dana starija je bila prva. Pa nije vrag da iz te dve ekipe ne možemo da pronađemo tri-četiri vrhunska igrača za A selekciju. Do sada nisu imali prilike da igraju, ali od njih očekujemo puno, tako da se ne bojim za budućnost hrvatskog vaterpola", zaključio je hrvatski stručnjak.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading