TUŽNE VESTI! Preminula legenda Crvene zvezde!
VK Crvena zvezda

Klub se od njega oprostio saopštenjem, a mi ga u nastavku prenosimo u celosti. 

- Obaveštavamo vas da se Prof. dr Dragoljub Kavran, višegodišnji predsednik VK Crvena zvezda, upokojio u Gospodu, u nedelju, 19. septembra 2021. godine.

Detalje oko datuma i mesta sahrane, objavićemo naknadno.

Prof. Kavran bio je dugogodišnji redovni profesor Pravnog fakulteta u Beogradu. Kao doktor pravnih nauka predavao je i na fakultetima u Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, Banja Luci, Zagrebu i Ljubljani, na Univerzitetima Zapadni Mičigen, Mičigen, Kolumbija, Misuri, Fordam, Arizona, Severni Teksas, Nebraska-Omaha u Americi, na Univerzitetu Karlton u Kanadi, Univerzitetu u Milanu, Mančesteru, Lisabonu, Stokholmu…

Učestvovao je na više od 100 naučnih konferencija i simpozijuma u mnogim zemljama Evrope, Amerike, Azije i Afrike. Bio je glavni urednik i član uredničkih odbora nekoliko stručnih časopisa. Objavio je mnoštvo knjiga, udžbenika i monografija i oko 260 studija, članaka i saopštenja u časopisima i naučnim publikacijama u zemlji i inostranstvu.

Bio je potpredsednik Kadrovskog komiteta Svetske asocijacije za upravne nauke, član Društva za javnu upravu SAD, Američke akademije za menadžment i Akademije za menadžment Velike Britanije, Predsednik Saveza stručnih kadrova Jugoslavije, Predsednik Savezne komisije za reorganizaciju uprave i direktor Zavoda za visoko obrazovanje, Potpredsednik Saveznog saveta guvernera. Kao monarhista i lični prijatelj kraljevske porodice Karađorđević, bio je višegodišnji član Krunskog saveta.

Godinama je radio kao ekspert Ujedinjenih nacija u Njujorku, a kao vođa projekta, radio je na reorganizaciji državne uprave u Bahreinu, Indoneziji, Jemenu, Kataru, Kini, Mongoliji, UAE, Zimbabveu, i sarađivao na razvoju i primeni reorganizacije uprave u više od 40 zemalja.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading