NEMA PREDAJE! Odbojkaši nisu klonuli duhom, najavljuju žestoku borbu za bronzu
CEV

Kapiten Nemanja Petrić i njegov saifrač Marko Podraščanin su realno analizirali poraz od Italije u polufinalu Evropskog prvenstva. Obojica najavljuju da će svi u reprezentaciji dati maksimum da Srbiji donesu medalju, danas od 17 i 30 protiv domaćina Poljske.

- Italija nas je nadigrala u svakom elementu. Ako na to dodamo i veliki broj naših grešaka, definitivno ovakvu Italiju nismo mogli da pobedimo i ostaje velika žal zbog finala. Bili smo na korak, ali se pokazalo da smo zapravo bili daleko od njega. Komplimenti i čestitke mladoj Italiji sa sjajnom energijom koju je pokazala na celom Evropskom prvenstu. Težak poraz. Očekivali smo, nadali se i verovali zaista, ali šta je tu je. Ostaje nam meč za bronzu, još jedan težak meč, ali idemo dalje jer Srbija ne sme da se preda nikada. Gledaćemo da se odmorimo i da damo sutra sve u meču za bronzu i da pokušamo da obradujemo i samo sebe i celu naciju - rekao je kapiten Nemanja Petrić.

Realan je i Marko Podraščanin.

- Znate kako, kao i sve u životu – sve po zasluzi. Italija je zasluženo danas pobedila. Pre utakmice sam pričao da igraju jako dobro, da su sigurno veliko iznenađenje, da jako dobro primaju servis, a samim tim sa dobrim dizačem kao što je Simone Đaneli, njegova igra i njegov kvalitet dolaze do izražaja. Velika je šteta zbog prvog seta zato što smo dobro otvorili utakmicu, vodili sa nekih 9:5. Tu je trebalo da stvorimo neki pritisak zato što smo deset, možda i više, godina iskusniji, da imamo mnogo ovakvih utakmica u nogama. Ali, prva dva seta izgubljena na razliku, kasnije smo se vratili na jedvite jade i dobili taj treći set. A onda totalni pad i energetski i igrački. Zaslužena pobeda Italije iako je trenutno jako kasno pokušaćemo da skupimo što više energije, da dobro spavamo zato što sutra igramo protiv domaćina za bronzu. Osvojiti medalju na ovako teškom Evropskom prvenstvu svakako bi bio veliki rezultat - zaključio je Podraščanin.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading