SRCE I ŽELJA DOBIJAJU PARTIJU Sloven dobio težak meč, Vladimirci kiksnuli, Sirmium i BAS nastavljaju pobednički niz
ŠSS

MUŠKARCI rezultati 10. kola:

1. SLOVEN - Ruma POLITIKA - Beograd 3½ : 2½

2. VŠK 2005 - Valjevo JELICA PEP - Goračići 2½ : 3½

3. MLADOST - Lučani NAFTAGAS - Elemir 3½ : 2½

4. ITAKA - Beograd SPARTAK - Subotica 2 : 4

5. VLADIMIRCI - Vladimirci JUGOVIĆ - Kać 3 : 3

6. NOVOSADSKI ŠK - N.Sad RADNIČKI VODOVOD - Kragujevac 5½ : ½

Sloven je odigrao pravi derbi protiv novog prvoligaša Politike, koja je rešila da možda u premijernom izdanju napravi iznenađenje. Opet su krenuli sa žrtvom u vidu Dušana Krunića kapitena ekipe na prvoj tabli. To im nije urodilo plodom, pa su Krunić i Budisavljević izgubili od Inđića i Ivaniševića koji su ovim pobedama praktično doneli titulu Slovenu. Ivanišević je odigrao fantastičnu partiju u duelu protiv mladog Budisavljevića. VŠK 2005 je i definitivno drugoligaš. Izgubio je minimalnim rezultatom od Jelice PEP. Mladost se sa Naftagasom borila u važnom meču, uspela da pobedi i izbori opstanak, dok Naftagas juri trijumf u 11.kolu. Itaka je izgubila protiv Spartaka, ali još uvek odlučuje o svom opstanku, koji osigurava remijem. Vladimirci su kiksnuli protiv ranjene zveri, kakva je danas bila ekipa Jugovića. Zahvaljujući Ataliku i Šariću, Jugović je remizirao i sačuvao šanse za opstanak. Sa druge strane, Vladimirci u koje je dosta uloženo, očigledno nemaju sreće da se domognu titule. NŠK nije imao nikakvih problema protiv Radničkog Vodovod.

Pre sutrašnjeg 11. kola Sloven ima 24, Vladimirci 22, NŠK i Politika po 19, Spartak 17, Jelica PEP 16, Mladost 15, Jugović i Itaka po 11, Naftagas 9, VŠK 2005 7 i Radnički Vodovod 0. VŠK je uz Radnički Vodovod siguran putnik u niži rang, dok se treći putnik traži u psolednjem kolu. Naftagas je najbliži.

Sloven ima šampionsku meč loptu protiv Radničkog Vodovod koji nije osvojio nijedan poen. Naftagas ukoliko pobedi Itaku, sačuvao je svoj status prvoligaša, dok Itaki treba remi kako bi opstala.

ŽENE rezultati 10. kola:

1. ŠAHMATNI KRUŽOK - N.Sad RAD - Beograd 1 : 3

2. VIDIKOVAC - Beograd JUGOVIĆ - Kać 0 : 4

3. JELICA PEP - Goračići SIRMIUM - S.Mitrovica 1½ : 2½

4. KARAĐORĐE - Topola ZLATAR - N.Varoš 2½ : 1½

5. BAS - Beograd CRVENA ZVEZDA - Beograd 2½ : 1½

6. DŠK OSNOVAC - Niš slobodna

Šahmatni kružok je uz Vidikovac novi drugoligaš. Ekipa iz Novog Sada je izgubila danas od ekipe Rada, kojoj su pobede donele Bivol i Manakova. Jugović je zasluženo pobedio ekipu Vidikovca i osigurao opstanak. U derbiju ženske lige Jelica PEP je poražena od Sirmiuma. Mila Žarković je donela važan trijumf i titula je na vidiku. Karađorđe je uspeo minimalno da pobedi ekipu Zlatara. BAS, još uvek u šansi za titulu pobedio je takođe minimalnim rezultatom ekipu Crvene zvezde. Ana Benderać je donela trijumf.

Nakon 10. kola raspored je sledeći: Sirmium 24(9), BAS 22 (9), DŠK Osnovac 20(9), Karađorđe 16(9), Rad 15 (9), Jelica 14(9) i, C.Zvezda 11 (10), Jugović 11(9), Zlatar 7(9), Šahmatni Kružok 3 (9) i Vidikovac 0.

U 11. kolu Sirmiumu u nekoj varijanti odgovara i nerešen ishod do osvajanja titule protiv Karađorđa, a da BAS trijumfuje maksimalnim rezultatom protiv Zlatara. Dugo će još BAS pamtiti remi sa Radom, jer im je taj meč najverovatnije oduzeo titulu.

Naredno, 11. kolo startuje u četvrtak od 10 časova.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading