DRAMA U ZAVRŠNICI MILLENNIUM TEAM PRVE LIGE Vladimirci i Ruma ubedljivi, Sirmium odmiče, novi kiks DŠK Osnovca
M. Stanković

Napetost raste kako u borbi za vrh, tako i za opstanak. Pogledajmo najpre rezultate muškaraca.

MUŠKARCI, rezultati 9. kola:

1. NOVOSADSKI ŠK - Novi Sad SLOVEN - Ruma 1½ : 4½

2. RADNIČKI VODOVOD - Kragujevac VLADIMIRCI - Vladimirci 1½ : 4½

3. JUGOVIĆ - Kać ITAKA - Beograd 2½ : 3½

4. SPARTAK - Subotica MLADOST - Lučani 4 : 2

5. NAFTAGAS - Elemir VŠK 2005 - Valjevo 4 : 2

6. JELICA PEP - Goračići POLITIKA - Beograd 2½ : 3½

NŠK je lakše nego što se očekivalo izgubio od Slovena iz Rume. Sloven je bio raspoložen i nošen na krilima Inđića, Kosića i Miljkovića dobio meč. Radnički Vodovod nije mogao ništa protiv Vladimiraca. Bez dve table pružiti otpor kandidatu za šampiona, neizvodljivo je. Jugović je potonuo izgubivši od mlade ekipe Itake. Livaić, Vučinić i Andrejić doneli su veliki trijumf.

DRAMA U ZAVRŠNICI MILLENNIUM TEAM PRVE LIGE Vladimirci i Ruma ubedljivi, Sirmium odmiče, novi kiks DŠK Osnovca

M. Stanković

 

Spartak je u sigurnoj luci posle pobede protiv Mladosti. Čabarkapa i Žegarac doneli su važan trijumf i opstanak. Naftagas se vraća u igru, dobivši VŠK 2005. Bernadeski i Bodiroga izvojevali su pobede. Pravi derbi viđen je u sudaru Jelice PEP i Politike. Politika je pokazala da se dobro pojačala ulaskom u prvu ligu u želji ne samo da opstane, već i da igra značajnu ulogu u šampionatu. Pobedili su prošlogodišnjeg šampiona. Pap i Šćekić doneli su važne pobede i prevagu u meču.

Posle 9. kola Vladimirci i Sloven imaju po 21, Politika 19, NŠK 16, Spartak 14, Jelica PEP 13, Mladost Lučani 12, Itaka 11, Jugović 10, Naftagas 9, VŠK 2005 7 i Radnički Vodovod 0.

VŠK 2005 teško da može do dve pobede, Naftagas će odlučivati protiv Itake, a Jugović može da se nada čudu i opstanku. Vladimirci se do kraja sastaju sa Jugovićem i Spartakom, a Sloven protiv Politike i Radničkog Vodovod. Može odlučivati i poen razlika.

ŽENE rezultati 9. kola:

1. CRVENA ZVEZDA - Beograd KARAĐORĐE - Topola 1½ : 2½

2. ZLATAR - N.Varoš JELICA PEP - Goračići 1½ : 2½

3. SIRMIUM - S. Mitrovica VIDIKOVAC - Beograd 4 : 0

4. JUGOVIĆ - Kać ŠAHMATNI KRUŽOK - N. Sad 2½ : 1½

5. RAD - Beograd DŠK OSNOVAC - Niš 2 : 2

6. BAS - Beograd slobodna

Zvezda se sudarila sa Karađorđem i izgubila. Trijumf je donela iznenađujuće Rada Kovačević pobedom nad Garom Ticiom. Zlatar je tesno izgubio od Jelice PEP, a trijumf je donela Milena Vujčić. Ekipa Sirmium je očekivano pobedila Vidikovac maksimalnim rezultatom i nastavila da grabi ka prvoj tituli šampiona države. Jugović je u derbiju koji odlučuje opstanak tesno pobedila ekipu Šahmatnog kružoka. Laura Unuk i Suzana Maksimović kao kapiten ekipe donele su važnu pobedu. Ekipa Rada je iznenadila DŠK Osnovac. Iščupale su nerešen rezultat i tako udaljile ekipu iz Niša od šampionske titule. Sanja Petronić je donela jedini trijumf za Rad, dok je pobedu ostvarila Tijana Blagojević za DŠK Osnovac.

Posle 8. kola tabela izgleda ovako: Sirmium 21(8), DŠK Osnovac 20(9), BAS 19 (8), Jelica 14(8) Karađorđe 13(8), Rad 12 (8), i, C.Zvezda 11 (9), Jugović 8(8), Zlatar 7(8), Šahmatni Kružok 3 (8) i Vidikovac 0.

Šahmatni kružok je praktično ispao iz lige. Borba za prvo mesto se nastavlja. Sirmium ima najteži raspored, jer igra protiv Jelice PEP prošlogodišnjeg šampiona i Karađorđa koja je veoma neugodna ekipa. DŠK Osnovac ima još meč protiv Šahmatnog kružoka, a BAS protiv Zvezde i Zlatara. Biće uzbuđenja.

U 10. kolu svi će pratiti dva meča kod muškaraca, Sloven - Politika i Vladimirci - Jugović. Može li Jugović do iznenađenja? Kod dama Jelica PEP - Sirmium, meč koji mnogo toga rešava.

Očekuje se velika borba uz praćenje mečeva na sajtu Šahovskog saveza Srbije od 16 časova.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading