SVE VEĆA GUŽVA U VRNJAČKOJ BANJI Sloven kiksnuo, Vladimirci remizirali, a DŠK Osnovac, BAS i Sirmium nastavljaju da gaze
Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Koliko je kasno i da li je kasno. Čini se da je ove godine Jelica PEP i u muškoj i ženskoj konkurenciji ostala bez prvog mesta. I ako su dobili Sloven, Jelica PEP zaostaje 5 poena i zaista će biti teško da sustignu Sloven i Vladimirce. Politika je dobila Naftagas minimalnim rezultatom, a sve je olakšano neigranjem Bodiroge na 6. tabli. Spartak je izgleda uspeo da opstane. U derbiju za opstanak, pobedili su VŠK 2005 minimalno i pobegli iz opasne zone. To isto učinili su i Mladost iz Lučana, kao i ekipa Itake pobedivši prežaljeni Radnički Vodovod. U drugom derbiju Vladimirci nisu uspeli da savladaju ekipu NŠK-a, koja deluje jako sigurno i zaslužuje da bude među četiri najbolje ekipe.

Posle 8. kola Sloven i Vladimirci imaju po 18, NŠK i Politika 16, i Jelica PEP 13, Mladost Lučani 12, Spartak 11, Jugović 10, Itaka 8, VŠK 2005 7, Naftagas 6, i Radnički Vodovod 0.

Velika je borba za vrh između Slovena i Vladimiraca, kao i NŠK-a i Politike, dok će borba za opstanak voditi Jugović,VŠK 2005,Naftagas i Itaka. Radnički je skoro i teoretski ispao.

MUŠKARCI rezultati 8. kola:

1. SLOVEN - Ruma JELICA PEP - Goračići 1½ : 4½

2. POLITIKA - Beograd NAFTAGAS - Elemir 3½ : 2½

3. VŠK 2005 - Valjevo SPARTAK - Subotica 2½ : 3½

4. MLADOST - Lučani JUGOVIĆ - Kać 3½ : 2½

5. ITAKA - Beograd RADNIČKI VODOVOD - Kragujevac 4 : 2

6. VLADIMIRCI - Vladimirci NOVOSADSKI ŠK - N.Sad 3 : 3

DŠK Osnovac je nadigrao ekipu Jugovića koja se bori za opstanak. Trijumf je opet donela Tijana Blagojević, dok su ostale devojke remizirale. Šahmatni kružok je u nezgodnoj poziciji i blizu je ispadanja. Poražen je od Sirmiuma koji je pobedio trijumfom Jovane Erić i Marine Gajčin. Vidikovac je pružio žestok otpor Zlataru i čestitke na velikoj borbi, ali su ipak izgubile. Jelica PEP je remijem protiv C.Zvezde ostala bez šansi za prvo mesto. Karađorđe se žestoko suprotstavio ekipi BAS-a ali je zahvaljujući Anđeliji Stojanović i Ani Benderać ekipa iz Beograda pobedila.

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Nakon 8. kola DŠK Osnovac i BAS imaju po 19 (8 mečeva), Sirmium 18 (7), Rad i Jelica 11 (7), C.Zvezda 11 (8), Karađorđe 10 (7), Zlatar 7 (7), Jugović 5 (7), Šahmatni Kružok 3 (7) i Vidikovac 0.

Jugovića, Zlatara i Šahmatni Kružok i dalje traže šansu za opstanak. Jedna od ove tri sigurno ispada osim Vidikovca , koji je skoro i teoretski izgubio sve šanse.

U 9. kolu kod muškaraca NŠK igra sa još jednim favoritom ekipom Slovena. Njihovi dueli su oduvek bili neizvesni i interesantni. Videćemo šta ovo kolo donosi. Vladimirci imaju predah, jer igraju sa Radničkim Kragujevac i realno su bliži prvom mestu. Kod žena igra se derbi začelja. Biće zanimljivo videti duel dve ekipe iz Vojvodine, Šahmatni kružoka i Jugovića. Pobedom ili remijem, Jugović osigurava opstanak, dok pobedom Šahmatnog kružoka, obe ekipe i dalje strepe.

Nastavljamo da pratimo naše najbolje dame i muškarce na ekipnom šampionatu Srbije koji se igra u Hotelu Fontana u Vrnjačkoj Banji.

ŽENE rezultati 8. kola:

1. DŠK OSNOVAC - Niš JUGOVIĆ - Kać 2½ : 1½

2. ŠAHMATNI KRUŽOK - N.Sad SIRMIUM - S.Mitrovica 1 : 3

3. VIDIKOVAC - Beograd ZLATAR - N.Varoš 1½ : 2½

4. JELICA PEP - Goračići CRVENA ZVEZDA - Beograd 2 : 2

5. KARAĐORĐE - Topola BAS - Beograd 1½ : 2½

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari (0)

Loading