DVOSTRUKA POBEDA POSLE 11 GODINA Meklaren i Rikardo pokorili Moncu (VIDEO)
EPA-EFE/MATTEO BAZZI/LARS BARON

Pobednik u Monci je Danijel Rikardo iz Meklarena - 1:21:564!

Ovo je prva pobeda za ekipu iz Vokinga posle 9 godina, a prva dvostruka posle 11. Ukupno 183 u istoriji.

Ipak, svi će pamtiti incident sa sredine trke kada je iz boksa izlazio drugoplasiani u generalnom plasmanu Luis Hamilton (Mercedes) i pokušao da odbrani poziciju ispred trenutno najboljeg u Formuli 1 Maksa Ferštapena (Red bul).

Na kraju niko nije hteo da odustane, došlo je do sudara, a Maksov bolid završio je na Luisovom.

Posle uklanjanja vozila bezbednosti Meklareni su preuzeli kontrolu, došli do dva vodeća mesta i do kraja ih sačuvali.

Australijanac Danijel Rikardo došao je do osme pobede u karijeri, prve posle Monaka 2018, ukupno 32. podijuma. Navijači, njih 34%, izglasali su ga za vozača dana.

U poslednjem krugu izvozio je i najbrži krug - 1:24.812 i dobio dodatni poen, ukupno 27 za ceo vikend, jer je juče bio treći na sprint trci na istom mestu.

Rikardo je prvi Australijanac koji je slavio u Monci!

DVOSTRUKA POBEDA POSLE 11 GODINA Meklaren i Rikardo pokorili Moncu (VIDEO)

EPA-EFE/MATTEO BAZZI/LARS BARON

 

Drugi je bio Englez iz Bristola Lando Noris (Meklaren) i postavio najbolji rezultat u karijeri, do sada je maksimum bio treće mesto. Ovo mu je peti podijum.

Na kraju su na postolju svi šampanjac pili iz Rikardove patike.

Treći kroz cilj prošao je Serhio Perez (Red bul), ali se zbog kazne za Meksikanca na najnižoj stepenici pobedničkog postolja našao Valteri Botas iz Mercedesa, koji je startovao sa poslednjeg mesta.

Bodove su osvojili još Lekler (Ferari), Perez (Red bul), Sainc (Ferari), Strol (Aston martin), Alonso (Alpin), Rasel (Vilijams), Okon (Alpin).

Generalni plasman: 1. Maks Ferštapen 226,5, 2. Luis Hamilton 221,5, 3. Valteri Botas 141, 4. Lando Noris 132, 5. Serhio Perez 118, 6. Šarl Lekler 104...

Komentari (0)

Loading