HOTEL FONTANA OBOJEN ŠAHOVSKIM POLJIMA Radnički se oprašta, Sirimium redom gazi
Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Mladost Lučani su se snažno oduprli Slovenu iz Rume. Bilo je veoma tesno. Zahvaljujući Ivaniševiću i Laziću, Sloven je slavio, uz Inđićevu magiju da remizira u izgubljenoj poziciji u obostranom cajtnotu protiv Draškovića.

Itaka se hrabro borila u ovom kolu i izgubila je još jednim tesnim rezultatom. Ipak je ovo ekipa gde nedostaje igrača koji bi se suprotrastavili prvoligaškom društvu.

Vladimirci su deklasirali Politiku, koja je eksperimentisala sa Krunićem na prvoj tabli. To pomeranje se nije isplatilo, jer su i Krunić, pa Budisavljević, Gagunašvili i Pap izgubili.

Jelica PEP je teško uspela da pobedi NŠK. U odlučujućoj partiji Omorjan je izgubio protiv Vučkovića, pa je Jelica PEP izvojevala pobedu.

HOTEL FONTANA OBOJEN ŠAHOVSKIM POLJIMA Radnički se oprašta, Sirimium redom gazi

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Radnički Vodovod napušta prvoligaški karavan. Više je nego očigledno. Neprijatno je i protivnicima, a još teže ostatku koji predstvlja Radnički preživljavati ove partije. U trenucima kada unapred gubite sa 2:0 teško je igrati. Naftagas je prošao ovu stanicu.

U vojvođanskom derbiju Jugović i Spartak odigrali su nerešeno. Zanimljivo, bilo je tu obostranog puškaranja, bez remija. Niemen, Atalik i Šarić pobedili su kod Jugovića, a Sedlak, Krstulović i Bošković kod Spartaka. Spartaku ovaj poen puno znači u borbi za opstanak.

Na tabeli vodi Sloven sa 9 poena, a Vladimirci imaju 7, dok ih NŠK i Politika prate sa 6 poena.

Rezultati 3.kola - muškarci:

1. MLADOST - Lučani SLOVEN Ruma 2½ : 3½

2. ITAKA - Beograd VŠK 2005 Valjevo 2½ : 3½

3. VLADIMIRCI - Vladimirci POLITIKA Beograd 5 : 1

4. NOVOSADSKI ŠK - N.Sad JELICA PEP Goračići 2½ : 3½

5. RADNIČKI VODOVOD - Kragujevac NAFTAGAS Elemir ½ : 5½

6. JUGOVIĆ - Kać SPARTAK Subotica 3 : 3

Jelica PEP je tesnim rezultatom uspela da pobedi Šahmatni kružok. Sandra Đukić i Milena Vujičić su donele vredne pobede koje su Jelicu PEP održale u borbi za prvo mesto.

Karađorđe je doživeo katastrofu od DŠK Osnovca. Maltevskaja i Ušenina su remizirale, a Teodora Injac, Adela Velikić i Tijana Blagojević su donele ubedljivu pobedu.

Crvena Zvezda je izgubila od Jugovića koji je u ovom meču bio blagi autsajder. Raport je pobedila Unuk Lauru, Ticija Gara remizirala sa Jovanom Srdanović i to je bilo sve od C.Zvezde. Pobedu Jugoviću donele Suzana Maksimović i Vesna Živković, koja je zamenila Jelenu Arsović.

Sirmium je ostvario još jedan trijumf. Pala je ekipa Zlatara.Javikašvili i Marina Gajčin donele su pobede uz dva remija Erićeve i Žarkovićeve.

Posle tri kola vodi ekipa Sirmiuma iz Sremske Mitrovice sa 9 poena, dok ekipe DŠK Osnovca i Jelice PEP drže priključak sa 7 poena.

U narednom kolu kod muškaraca biće zanimljivo videti susret Politike i NŠK-a, a kod žena DŠK Osnovac – BAS gde će jedna od ove dve ekipe ukoliko izgubi sigurno ostati bez naslova prvaka Srbije.

U petak je 4.kolo od 16 časova. Biće zanimljivo videti koliki su dometi ekipa i koliko mogu postići. Šahovski savez Srbije vrši prenos partija uživo i omogućava gledaocima da uživaju u domaćem šampionatu.

Rezultati 3. kola - žene:

1. JELICA PEP Goračići - ŠAHMATNI KRUŽOK N.Sad 2½ : 1½

2. KARAĐORĐE - Topola DŠK OSNOVAC - Niš ½ : 3½

3. BAS - Beograd RAD Beograd 2 : 2

4. CRVENA ZVEZDA - Beograd JUGOVIĆ Kać 1½ : 2½

5. ZLATAR - N.Varoš SIRMIUM S.Mitrovica 1 : 3

6. VIDIKOVAC Beograd - slobodni u ovom kolu

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading