PRIZNANJE Draganu Ristiću i zlatnik sa grbom Kragujevca
Foto/Grad Kragujevac

Dragan Ristić se iz Tokija vratio u Кragujevac sa dve zlatne medalje u streljaštvu,u disciplinama vazdušna i malokalibarska puška. Prijemu je prisustvovao i Milan Armuš, predsednik streljačkog kluba “Čika Mata”.

- Ne sporeći činjenicu da je fudbal najvažnija sporedna stvar na svetu, mislim da Кragujevac treba dobro da zna imena Dragana Ristića i Milutina Stefanovića. Sam odlazak na Olimpijske igre je veliki čin, veliko postignuće u jednom sportu, a posebno onda kada se vratite kući sa medaljom. U ovom slučaju, Dragan Ristić je Кragujevcu i sebi doneo dve zlatne medalje, postavio je sjajne rekorde, i olimpijske i svetske, i to je nešto što stavlja Кragujevac na sportsku mapu sveta. Naš Streljački klub “Čika Mata” je najstariji strljački klub u Srbiji, za četiri godine ćemo proslaviti vek i po postojanja i to nam služi na čast i ponos. Zaista je zadovoljstvo i gradu, pretpostavljam i svim građanima, da grad pomaže razvoj sporta, posebno one pojedince i klubove koji ostvaruju najveće svetske rezultate - rekao je gradonačelnik Dašić koji je, tom prilikom, Ristiću uručio zlatnik sa grbom grada.

PRIZNANJE Draganu Ristiću i zlatnik sa grbom Kragujevca

Foto/Grad Kragujevac

 

Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport istakao je da je velika čast za Кragujevac da ima jednog paraolimpijca i jednog olimpijca, i da se ono što lokalna samouprava ulaže u sport vraća na najbolji mogući način.

- Insistiramo na podizanju sportske infrastrukture koja je ključ dobrih rezultata. U narednih mesec dana završićemo rekonstrukciju tzv “malog strelišta” kluba “Čika Mata” u hali Jezero, u čast naših olimpijaca i svih mladih koji počinju da treniraju i kreću njihovim stopama - kazao je Stevović.

Dragan Ristić je podsetio da mu je zlatna medalja sa OI jedina koja mu je u dosadašnjoj karijeri nedostajala. Osvojio je tri titule na svetskim i dve na evropskim prvenstvima.

- Prezadovoljan sam. Treći put sam učestvovao na Olimpijskim igrama. Drago mi je što sam uspeo i vazdušnom i malokalibarskom puškom da osvojim zlato, da postavim neke nove svetske rekorde i rad u prethodne četiri godine krunišem sa ove dve medalje. Ispostavilo se da je streljaštvo sada ubedljivo naš najbolji sport i da je najbolje predstavio Srbiju. Pritisak je postojao, posebno u toj prvoj disciplini vazdušnom puškom, ali uspeo sam zahvaljujući dobrom radu, dobrim rezultatima na treninzima, što mi je davalo sigurnost da ću uspeti, i uspeo sam. Imao sam odlične uslove za trening i hvala vam na podršci koju pružate klubu. Nadam se da ćemo i u budućnosti, moje kolege i ja, ostvarivati dobre rezultate – optimista je Ristić.

Milutin Stefanović na ovom takmičenju nije uspeo da dođe do planiranih ciljeva, do same medalje ili do finala, ali će, kako ističe, energiju i planove usmeriti ka Parizu. Uspeh Stevana Pletikosića, sad Dragana Ristića, naglašava, veliki je podstrek i motivacija za sve članove kluba.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading