DAME NA POTEZU Startovala je Ženska fleg liga Srbije
Ustupljena fotografija

Prošlog vikenda startovala je Ženska fleg liga Srbije, u kojoj se takmiči sedam ekipa.

Ekipe su podeljene regionalno u dve grupe. U grupi sever nadmetaće se Kikinda Orandž Trajb, Pančevo Panters, Inđija Indijans i Gorilas Subotica, dok su na jugu ekipe Kragujevac Divlje mačke, Zemun Sirene i Pastuvi Požarevac.

Grupna faza sprovešće se kroz tri turnira, posle kojih će po dva najbolja tima igrati na finalnom turniru, koji je zakazan za vikend 16/17. oktobra.

Ženska fleg liga Srbije igra se „5 na 5”, dva poluvremena po 20 minuta. Vreme u igri se ne zaustavlja, izuzev u poslednja dva minuta svakog poluvremena, i kada igrač u posedu lopte izađe u aut ili prilikom nekompletnog dodavanja.

Sezonu su u subotu 04.09. u Subotici otvorile dame iz grupe sever, dok su devojke iz grupe jug na teren istrčale u nedelju 05.09. u Kragujevcu.

DAME NA POTEZU Startovala je Ženska fleg liga Srbije

Ustupljena fotografija

 

U grupi sever perfektan skor(3:0) su imale devojke iz Kikinde, te su se stavile u odličnu poziciju pred drugi od ukupno tri turnira. Devojke iz Kikinde predvodi predsednik kluba i kvoterbek tima Kikinda Mamuti Branisalv Fekete.

Nedolaskom Inđije na turnir imali smo 2 utakmice da odigramo i mislim da smo odigrali odlično. Primili smo samo 14 poena, a postigli 59. Da smo se za to spremali od marta meseca pokazalo se na terenu. Ovu odličnu formu treba prebaciti na sledeći turnir, kako bi osigurali četvrti finalni turnir - rekao je Fekete.

Zbog poslovnih obaveza većeg dela ekipe, aktuelni šampion Inđija Indians morali su da preskoče ovaj turnir i njihove utakmice biće registrovane rezultatom 35-0 u korist preostale tri ekipe.

REZULTATI PRVOG TURNIRA – GRUPA SEVER

1. kolo: Kikinda Orange Tribe - Pančevo Panthers 20:6

2. kolo: Subotica Gorillas - Pančevo Panthers 13:7

3. kolo: Kikinda Orange Tribe - Subotica Gorillas 33:7

DAME NA POTEZU Startovala je Ženska fleg liga Srbije

Ustupljena fotografija/ Wild cats

 

Posle grupe sever u nedelju je startovala i grupa jug. Bivše šampionke, Kragujevčke Divlje mačke, uspešno su započele borbu za titulu, pošto su na turniru u svom gradu ubedljivo pobedili ekipu Požarevac Pasutuvi rezultatom 26:0.

Lazar Tadić, trener Divljih mački, istakao je da je ponosan na svoje devojke, iako na prvom turniru nije mogao da računa na sve devojke iz tima.

Sa puno nestrpljenja čekali smo ovu sezonu, ali na prvom turniru nisam mogao da računam na veliki deo ekipe. Devojke koje su bile u mogućnosti da igraju su dale sve od sebe, ali se još uvek vidi da možemo dosta bolje. Svakako sam ponosan na svoje devojke i ovo je bila odlična prilika da upoznaju ekipu Pastuva iz Požarevca. Tim iz Požarevca igra u potpuno novom sastavu i definitivno se vidi kvalitet kod devojaka. Nažalost, ekipa Sirena iz Zemuna se nije pojavila na turniru, ali se nadamo da će doći na sledeći turnir - rekao je Tadić.

Ekipa Sirene iz Zemuna se nisu pojavile na ovom turniru, te će njihove utakmice biti registrovane rezultatom 35-0.

REZULTATI PRVOG TURNIRA – GRUPA JUG

1. kolo: Kragujevac Divlje mačke - Požarevac Pastuvi 26:0

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading