GRAD KRAGUJEVAC UZ ŠAHISTE Radnički ipak na turniru Prve lige Srbije
Grad Kragujevac

Članovi šahovskog kluba „Radnički Vodovod“ učestvovaće na državnom prvenstvu u šahu „Millennium team – Prva liga Srbije za žene i muškarce“ koje počinje sutra u Vrnjačkoj Banji.

Kragujevčani su osvajanjem prvog mesta u Prvenstvu centralne Srbije, posle pet godina izborili plasman u elitni rang našeg šahovskog sporta, ali je, kako kaže Obren Ćetković, predsednik kluba, njihovo učešće zbog finansijskih poblema bilo dovedeno u pitanje.

Ipak, na prijemu koji je, uoči turnira, za predstavnike kragujevačkog kluba priredio Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport, saopšteno je da će grad u narednom periodu pomoći klubu, s obzirom na to kakve rezultate postiže.

- Šahovski klub „Radnički“ se nalazi na godišnjem programu finansiranja sportskih klubova od samog osnivanja i s obzirom na to da su ušli u Prvu ligu, suočavaju se sada sa još većim problemima finansijske prirode. Grad Kragujevac je uvek tu za njih. Dogovorili smo se da predaju korekciju godišnjeg programa i komisija će u najbržem mogućem roku odlučivati o njihovom predlogu. Komisija će zasedati već sledeće nedelje i odlučivaćemo o njihovom predlogu i svim drugim predlozima koji prate rezultate svih ovako uspešnih klubova - kazao je Stevović.

Za turnir u Vrnjačkoj Banji registrovani su Nikola Radovanović, Janko Radović, Luka Radović, Boroljub Zlatanović, Aleksa Micić, Nebojša Gigović, Dragan Barlov i Nenad Aleksić, a kao pojačanje nastupiće perspektivni turski šahista Atakan Mert Bičer.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading