POČELO EVROPSKO PRVENSTVO ZA MUŠKARCE U REJKJAVIKU Uspešan start naših igrača, neki favoriti su već iznenađeni
Foto: Dejan Briza

U prvom kolu Velimir Ivić je igrao protiv domaćeg igrača Hardarsona kao crni. Posle skoro šest sati velikog otpora Hardarsona, Ivić je uspeo da pobedi i već razmišlja o narednom protivniku. To je bila i najduža partija turnira. Nešto pre njega Luka Budisavljević je takođe crnim figurama pobedio Tumasarsona,vršnjaka sa Farskih Ostrva.

Džons, prvi favorit ovog šampionata pobedio je Baltaga. Aleksandar Maltevskaja pružio je veliki otpor drugom nosiocu Sargisjanu i uspeo da remizira. Navara je kao treći favorit imao preko puta sebe Unuk Lauru, kog je pobedio. Bluebaum, četvrti nosilac je pobedio zemljaka Fruebinga, dok je peti nosilac Nisipeanu remizirao protiv Kasena.

U narednom 2. Kolu Luka Budisavljević igra kao beli protiv Durarbajlija velemajstora iz Azerbejdžana. Biće to veliki izazov i prava mera za Luku, gde su šanse podjednake. Velimir Ivić igra kao beli igra protiv Jukste iz Litvanije. Očekuje se još jedna pobeda našeg Ivića.

Na prvim stolovima vodiće se velike borbe, pa zato pogledajmo najvažnije parove drugog kola:

1. IM Suleymanli Aydin - GM Jones Gawain C B

2. GM Valsecchi Alessio - GM Navara David

3. GM Bluebaum Matthias - GM Van Foreest Lucas

4. GM Grandelius Nils - GM Basso Pier Luigi

5. GM Donchenko Alexander - GM Plat Vojtech

6. GM Ferreira Jorge Viterbo - GM Abasov Nijat

7. GM Mamedov Rauf - IM Petrov Martin

Da podsetimo, prenos partija na prvih 40 stolova se može pratiti na mnogim portalima, pa i na sajtu Šahovskog saveza Srbije.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading