TOKIO JE OPET U CENTRU PAŽNJE Počele su Paraolimpijske igre, Srbiju predstavlja 20 sportista
Paraolimpijski komitet Srbije

Počele su Paraolimpijske igre u Tokiju. Na Paraolimpijskim igrama učestvovaće oko 4.400 sportista iz više od 160 zemalja, koji će se nadmetati u u 22 sporta i 539 disciplina.

– Igre su otvorene u 13 sati po srednjeevropskom, odnosno 20 sati po lokalnom vremenu. U svečanom defileu bila je i srpska delegacija od 20 članova a srpsku zastavu nosili su paraatletičarka Saška Sokolov i parastrelac Laslo Šuranji.

Srbiju u Tokiju predstavlja dvadeset sportista, koji će se nadmetati u sedam sportova – stonom tenisu, atletici, plivanju, streljaštvu, pauerliftingu, biciklizmu i tekvondou. U poslednji čas je otpao Dejan Jokić, parastrelac, jer je pozitivan na koronu.

Od srpskih sportista prvi će na borilište stonoteniseri, koji će od 25. avgusta nastupiti u pojedinačnom takmičenjima. Takođe će naša predstavnica u plivanju imati prvi nastup istog dana.

Naši sportisti su mnogo truda i rada uložili u pripreme i očekujemo da će nas obradovati medaljama kao i na prethodnim Igrama. Do sada su naši paraolimpijci osvojili tri medalje u Pekingu, pet u Londonu i čak devet u Riju.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading