DOMINACIJA Stefana: Nema ništa lepše nego igrati kući
OSSRB

Izabranice Zorana Terzića još jednom su pokazale dominaciju u ženskoj odbojci. U sjajnoj atmosferi, u beogradskoj Štark areni, pred nešto više od 4500 gledalaca reprezentativke Srbije očitale su lekciju Francuskinjama. Na kraju 3:0 (25:14, 25:13, 25:16).

- Odigrale smo na očekivanom nivou. Nije bilo nekih većih iznenađenja. Bilo je bitno da nastavimo kontinuitet i da odigramo u ritmu, kako bi bilo lakše za neke buduće mečeve - prepričava svoje utiske Stefana Veljković.

Izabranice Zorana Terzića nošene sjajnom atmosferom, čini se, nisu ni mogle drugačije da odigraju. Bilo je primetno da im je prijala igra pred publikom, i svaki poen zdušno su proslavljale sa svojim fanovima.

- Nema ništa lepše nego igrati kući, na svom terenu, pred svojom publikom. To kod svih nas stvara posebnu emociju i zato hvala im na tome. Naši navijači su nam uvek bili vetar u leđa i uvek se lepo osećamo kad igramo u Srbiji - u jednom dahu će Stefana.

Ako naše reprezentativke odigraju na svom dobro znanom nivou ne bi trebalo da bude nekih većih iznenađenja ni protiv Belgijanki. Pobeda se priželjkuje, jer je praktično već viđena.

- Samo treba da budemo koncentrisane i da dobro igramo. Za dalje ne bih volela da pričam. Svima nam je želja zlato, ali polako, idemo korak po korak.

Na početku meča igrale su kao u transu. Kapitenka Maja Ognjenović je slala teledirigovane lopte a Tijana Bošković je rutinski završavala. I u nastavku meča nije bilo ništa drugačije.

- Mi smo znale i pre početka meča kada su grupe određene da u grupi nema protivnika koji je na našem nivou. Iskoristićemo ove utakmice protiv Bosne i Francuske da se što bolje uigramo i da neke sitnice popravimo, pa od četvrtfinala vidimo pravi odnos snaga kada budemo igrali sa nekim od ozbiljnijih timova - odgovara nam Maja Ognjenović u dahu.

I Ognjenovićeva se posebno zahvalila publici na sjajnoj atmosferi.

- Svima nama u poslednjih godinu i po dana falio huk navijača sa tribina. Ni jednom sportisti nije lako, ali ni lepo kada igra pred praznim tribinama, jer publika uvek daje posebnu energiju i snagu. Presrećni smo jer igramo pred našim navijačima u Štark areni. Verujem da će iz utakmice u utakmicu biti sve više ljudi, i da će za najvažnije utakmice hala biti ispunjena do poslednjeg mesta - hvali kapitenka.

Belgijanke su stare poznanice, igrale su više puta međusobno, tako da između njih ne bi trebalo da ima nekih nepoznanica.

- Fale im dve, tri igračice koje su bile okosnica ekipe. Karakteriše ih borbeni duh, nikada se ne predaju, i zato verujem da će biti lepa i zanimljiva utakmica za gledanje - sumira utiske o sledećem protivniku Ognjenovićeva.

Ova reprezentacija po Majinim rečima može do najsjajnijeg odličja.

- Naše ambicije i očekivanja su uvek najviša. Verujem da su slična očekivanja i naše celokupne nacije. Najvišim plasmanom zaokružili bi lep niz od tri zlata na Evropskim prvenstvima što niko nikad nije ostvario.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading