NE NOSE SVI HEROJI PLAŠT - MARIJA JE DOKAZ! Osvojila je srebro na Olimpijskim igrama, a onda ga postavila na aukciju za pomoć mališanu! Ovakav rasplet nije očekivala!
EPA

Teško da za nekog sportistu postoji veći uspeh od medalje na Olimpijskim igrama. Braneći svoju zastavu i nacionalni grb Poljakinja Marija Andrejčik (25) osvojila je srebro u bacanju koplja.

Ogroman uspeh za lepu atletičarku koja se po prvi put u karijeri domogla odličja na najvećem mogućem takmičenju. Međutim, Marija je odlučila da tu nije kraj, ono što je nakon toga uradila oduševilo je čitavu planetu.

Andrejčikova je medalju postavila na aukciju, a sva sredstva od prodaje bi bila uplaćena za lečenje za osmomesečnog dečaka kome je potrebna transplantacija srca.

EPA

 

Medalja je prodata za 125.000 dolara, a pobednik je bio jedan poljski lanac supermarketa. Vlasnici su bili dirnuti onim što je Marija uradila pa su odlučili da uplate novac, a njoj vrate osvojeno odličje.

- Nisam mnogo razmišljala, videla sam da se skuplja novac za dečaka kome je potrebna hitna operacija i odmah sam znala šta mi je činiti - rekla je Krejčikova.

Zaista, ne nose svi heroji plašt...

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading