Ukrajinski remi za vrh tabele
ŠSS

Odigrano je i 10 kolo Evropskog prvenstva u šahu, koje se održava u Rumuniji. Juliji Osmak je više odgovarao remi nego Nataliji Buksi, pa ulazi izjednačena sa Danielian pred poslednje 11.kolo.

Evo najvažnijih rezulata 10. kola:

Ukrajinski remi za vrh tabele

ŠSS

 

Na tabeli nakon 10. kola vode Osmak Julija i Danielian Elina sa 8 bodova. Naša Teodora je u grupi igrača sa 6,5 i trebaće joj pobeda, ukoliko misli da se plasira direktno na Svetski kup, odnosno da uđe među 10. najboljih. Danas nije uspela iako je imala šansu, gradila napad i činilo se da će da trijumfuje. Malo je bila stegnuta i opterećena rezultatom što se i videlo u trenutku remija. Ipak, ovo je Evropsko prvenstvo i ne treba joj se ništa zameriti, jer sazreva kao vrhunska igračica.

Jovana Erić je odigrala partiju punu obrta, gde je mogla i da izgubi i da pobedi. Čini se da je u ovakvoj partiji najrealniji rezultat nerešen.

Marina Gajčin je pobedila i sa osvojenih 5. poena koliko ima i Jovana ulazi u 11.kolo.

U narednom kolu Teodora se sastaje sa Lelom Jakiašvili sa kojom se do sada nije sastajala. Dobro je što ima bele figure, pa ćemo videti, da li će jurnuti na sve ili ništa. Ne sumnjamo da će odigrati na svom nivou i učiniti što je do nje da se plasira na Svetski kup.

Jovana Erić igra kao crna protiv Narve Trin, gde je blagi favorit u partiji. Marina se sastaje protiv Efroimski Marsel. Pošto je Jovana pobedila Marsel, nadamo se da će imati šta da kaže Marini i da će znati kako da dođe do trijumfa. 

Sutrašnjim partijama završava se Evropsko prvenstvo u Rumuniji u Jašiju, koje počinju od 13 časova.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading