BUDISAVLJEVIĆ ISPUSTIO POBEDU Dončenko iskoristio veliki broj remija i sustigao vodeće
Foto: Dejan Briza

U Rigi na TU openu postaje sve zanimljivije, a kako stvari stoje u nedelju od 10 časova kada se bude igralo poslednje 9. kolo sve će prštati.

Najvažniji rezultati 8. kola:

S.L. Narajanan - Igor Kovalenko 0,5:0,5

Aleksander Dončenko - Vahap Sanal 1:0

Aram Hakobjan - Tomas Laurusas 0,5:0,5

Nikita Meškovs - Ilia Smirin 0,5:0,5

Arjun Erigaisi - Gergelji Kantor 0,5:0,5

Kaljan Arjun - Velimir Ivić 0,5:0,5

Luka Budisavljević - Sarin Nihal 0,5:0,5

Bilo je jako, jako interesantno, kvalitetno i neizvesno ovo kolo. Naša dva velemajstora su imali veoma teške protivnike.

Ivić je kao crni uspeo da odoli Arjunu i remizirao u izjednačenoj poziciji, kada niko nije hteo previše da rizikuje. Za razliku od Ivića, Budisavljević je protiv Sarina Nihala (osvajača Beograd opena) imao veliku šansu da trijumfuje. Odigrao je sjajno otvaranje i iznenadio Nihala, koji je jedva izvukao živu glavu. Ponavljanjem poteza sklopljen je remi. Šteta što nije uspeo Budisavljević da pobedi, jer bi se približio vodećima na pola poena.

Dončenko je iskoristio veliki broj remija i sustigao vodeći dvojac Narajanana i Kovalenka koji su remizirali. Sada sva trojica imaju po 6,5 poena.

Od naših velemajstora uspešniji je trenutno Ivić sa 6 poena, Budisavljević ima 5,5. Obojica imaju šansu za visok plasman.

U narednom kolu Budisavljević će za protivnika imati još jednog Indijca Aravinda sa kojim se nikad nije sastao. Luka će igrati sa belim figurama, protiv Indijca koji ima bolji rejting. Mi se uzdamo u čvrstu igru našeg velemajstora.

Ivić će igrati protiv Hakobjana sa kojim se sastao pre pet godina kada je izgubio. Nadamo se da će ovaj put Ivić pobediti, izjednačiti skor i osigurati visok plasman. Bele firuge su svakako prednost.

Na prvom stolu ukrstiće koplja Letonac Kovalenko i Nemac Dončenko, u ovoj partiji se odlučuje o prvom mestu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading