Za Žiku iz Leskovca do medalje nema prepreke
Foto: Alo.rs

 Žika je inače Evropski prvak u ovoj sportskoj diciplini. On je u Sočiju juna ove godine branio boje Srbije i u dva takmičenja njegov vrat su krasile zlatne medalje.

Marković, koji se od nedavno bavi ovom sportom, tačnije od pre tri godine, pokazao je da je za uspeh dovoljna samo jaka volja i dobar trenig. Tekmičenje u Mađarskoj je bila samo njegova uvertira kako bi upucao formu, jer Žika stremi i nada se svetskom zlatu.

Za Žiku iz Leskovca do medalje nema prepreke

Foto: Alo.rs

 

 

Njegovi prijatelji su rekli da se Žika nije nešto posebno spremao, održavao je kondiciju, pomalo trenirao što bilo dovoljno da se okiti srebrnom medaljom.

- Po povratku sa takmićenja, Žika je dao gas i sad uz pomoć iskusnih trenera, Milana Vasileva, Marka Belog i Zorana Ećima sprema se za jedno od najbitnih takmičenja, a to je svetsko. Žika se ovoga puta takmičio za klub KSS Leskovac. Otišli smo u Mađarsku, videli šta svetski sportisti znaju i mogu, snimili smo i naše greške u narednom periodu ispravljamo. Žika je jedan veliki potencijal pun energije koji sve što želi to i ostvari – rekao je njegov prijatelj iz kluba.

Za Žiku iz Leskovca do medalje nema prepreke

Foto: Alo.rs

 

 

Žika je inače ceo svoj vek proveo u sportu, trenirao je džudo, bio je i juniorski prvak u plemenitoj veštini zvanoj boks.

Za „ALO“ je Žika kratko rekao da posle svakog pada čovek mora da ustane i snažnije krene napred.

-Iskren da budem nisam baš zadovoljan vicešampinskim mestom, ali bolje sad da se to dogodilo nego na svetskom takmičenju. Malo sam se opustio i da kažem ovaj peh me je prodrmao, isprovocirao da se probudim i još više treniram. Znate, onaj ko se znoji u sali i na treningu, na takmičenju niže uspehe.  Mladima bih rekao da je sport jako bitan i da treba njime da se bave. Uz sport dolazi i obrazovanje, a onda su sva vrata otvorena – kratko je rekao Žika.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading