OGLASILI SE IZ VATERPOLO SAVEZA Brutalnim saopštenjem zapušili usta lažnim patriotama
EPA/ PATRICK B. KRAEMER

Prenosimo u celosti saopštenje VSS:

Vaterpolo savez Srbije planove i programe svih nacionalnih selekcija donosi svakog decembra za narednu godinu, a prema predlogu nacionalnih trenera, nacionalnog selektora, kao i Stručnog saveta VSS koji iste usvaja na posebnoj sednici gde se svi planovi i programi razmatraju i obrazlažu.

Konkretno, u slučaju bazičnih priprema seniorske muške reprezentacije Srbije koje su održane u Sloveniji, moramo da istaknemo da je Brdo kod Kranja izabrano kao najpogodnije mesto za takvu vrstu priprema pred Olimpijske igre u Tokiju gde bi pored fizičke pripreme, bila urađena i mentalno psihološka priprema koja je zahtevala svojevrsnu izolaciju od spoljnih faktora (navijači, mediji, očekivanja javnosti i sl.). Dakle, nikakvo nepostojanje uslova u Srbiji u vidu objekata za pripreme nije postojalo, već isključivo razlozi gore navedeni.

Moramo da istaknemo veliku podršku Predsednika Republike Srbije, Vlade Republike Srbije, Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije proteklih godina kroz sanaciju dugovanja nasleđenog iz perioda neodgovornog poslovanja, višestruku pomoć klubovima za nastupe na takmičenjima i sanaciju posledica prouzrokovanom epidemijom korona virusa, podršku pri organizaciji najvećih sportskih takmičenja u našoj zemlji, isplatu novčanih nagrada za vrhunske rezultate u rekordnom roku, redovnu isplatu nacionalnih priznanja za ostvarene vrhunske rezultate itd. Ovo su činjenice koje se mogu na jednostavan način proveriti i svaka manipulacija bilo kog od ovih podataka je zlonamerna.

Na kraju, svi smo svedoci velikog uspeha ostvarenog pre samo nekoliko dana na Olimpijskim igrama u Tokiju i osvajanja nove zlatne medalje u vaterpolu u muškoj konkurenciji. Apelujemo na javnost i medije da se na pozitivan način bavimo ovom temom jer svaka dezinformacija i manipulacija samo baca senku na vrhunski rezultat naših momaka na koji svi zajedno trebamo da budemo ponosni.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Nnn

13.08.2021 18:32

A to sto se klubovi izvan Beograda polako gase i nestaju nikom nista, vazno je da Beogradski klubovi mogu da zive??????