STRELCI "RASTU" POSLE OSVAJANJA MEDALJA Srbi veoma visoko plasirani na novoj svetskoj rang listi
Foto: Youtube/Printscreen

Damir Mikec, olimpijski vicešampion vazdušnim pištoljem, je  drugi na rang listi ovim oružjem. Neposredno pred OI, Mikec je osvojio srebro i na Svetskom kupu u Osijeku. Prvo mesto drži olimpijski prvak i pobednik SK u Osijeku Džavad Forugi (Iran).

Milenko Sebić je peti na listi strelaca malokalibarskom puškom iz trostava, kojom je u Tokiju osvojio bronzu.

Andrea Arsović, osvajač osmog mesta MK puškom iz trostava u Tokiju, je trenutno na 13.poziciji liste za ovo oružje, Zorana Arunović je na 21.mestu MK sport pištoljem...

Za rang listu se boduje učinak na takmičenjima ISSF, Olimpijskim igrama i kontinentalnim prvenstvima i igrama u pojedinačnim disciplinama. Ostvarenja u nadmetanjima mešovitih parova se ne računaju. Ove godine su, sem Olimpijskih igara, održana dva Svetska kupa (srpski strelci su učestvovali samo na jednom) i Evropsko prvenstvo.

Zahvaljujući trenutnom plasmanu, Damir Mikec i Milenko Sebić su dobili pozivnice za „Kup predsednika“. Datum i mesto održavanja takmičenja, na koje je pozvano po prvih 12 strelaca na rang listama ISSF posle OI, će uskoro biti određen.

U većini disciplina vazdušnim i malokalibarskim oružjem prve pozicije na listama drže olimpijski prvaci. Dve discipline su izuzetak. Vazdušnom puškom za žene vodi Merolin Taker (SAD), koja je na OI bila šesta, ali dosta bodova skupila je na Svetskim kupovima. Olimpijska prvakinja Kijan Jang je treća. Na prvoj poziciji MK puškom trostav za muškarce je osvajač olimpijskog srebra Sergej Kamenski (Rusija), a šampion iz Tokija Čangong Žang (Kina) je na trećem mestu.

Svetske rang liste avgust 2021, vazdušno i MK oružje

Vazdušna puška, muškarci: 1. Vilijam Šejner (SAD), 2. Ištvan Peni (Mađarska), 3. Lukas Kozeniecki (SAD)... 33. Milenko Sebić...44. Lazar Kovačević...

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading