FILIPOVA MAJKA SVE OTKRILA! Kako je jedna svađa promenila istoriju našeg sporta, sve je moglo da bude drugačije!
Printscreen

Gospava Filipović otkrila je kako je sve počelo i kako je legendarni as počeo da se bavi sportom kojem je toliko toga dao.

- Živeli smo na Banjici, u soliterima. U jednom trenutku je počeo da trenira košarku, a ja nisam htela da pričam sa njim zbog toga. Nedelju dana nismo reč razmenili. Onda je uzeo stvari i rekao mi: 'Evo mama, idem na bazen, molim te pričaj sa mnom'. Tako je bilo. Sve je imao, da jede, oprano, al' nismo pričali tih sedam dana - otkrila je ona.

Nastavila je u istom ritmu.

- On sam kaže da bi sad sve ponovo uradio, ponovo bi trenirao vaterpolo da se opet rodi. Rekli su mu da ima pet posto talenta, da je levoruk, da ga treba podržati, da uz rad dođe do 100 posto. Dobijao je puno isključenja nekada, sećam se. Brzo je naučio sve, da se spremi sam, da se obuče, da se snađe za sve. Išao je kao mali u kladionice, stalno sam nalazila ispod kreveta. Posle razgovora našeg više nije išao da uplaćuje. Ne mogu da kažem da nismo imali sukoba, jesmo...

AP Photo/Mark Humphrey

 

 

 

Povreda je bilu puno.

- Majka nikad ne treba da razmišlja o povredama. Nikad on nije bio kriv, ali su se dešavale. Prljav je to sport. Dobio je jednom udarac preko vode od jednog italijanskog igrača. Polomio mu je bio vilicu na dva mesta. To je bilo neverovatno. Imao je dobrog lekara, pa je to prošlo. I dan danas ima traume od toga, pa se okreće u istu stranu, na isti način, kad god mu se neko približi u vodi.

Napravio je veliku karijeru u Srbiji, briljirao u Partizanu, a onda je došlo vreme za inostranstvo.

- Kad je odlazio iz Partizana plakala sam od sreće. Ja sam partizanovac, ali to su bile suze radosnice. Moja deca su moj najveći ponos. On je divan i brižan otac, ali bih volela da je više kod kuće. Tolerantan je. Današnja deca su čudo - zaključila je Filipova majka.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading