NAJNOVIJI BILANS MEDALJA Evo gde je Srbija pred dan u kom će se igrati tri velika polufinala
AP Photo/Aaron Favila

Do kraja Olimpijskih igara ostala su još tri dana, ali Srbija bi baš u ta tri dana mogla da napravi novi, džinovski skok na rang listi osvajača medalja. Promena do kraja OI može da bude i na samom vrhu, gde grčevitu borbu za prvo mesto vode Kina i SAD.

Srbija je i dalje na šest medalja i trenutno nalazi se na 45. mestu, ali bi koliko sutra mogla da napravi veliki skok i obezbedi čak četiri medalje u danu.

Na prvom mestu i dalje se nalazi Kina, koja ima najviše zlatnih medalja, čak 34. Iza nje slede SAD sa 29 zlatnih medalja, zbog čega su i iza Kine, jer u ukupnom saldu imaju više medalja – 91 naspram 74. Iza vodećeg tandema nalazi se domaćin Japan sa 22 zlatne medalje, odnosno ukupno 46.

Srbija je na 45. mestu sa šest medalja, po jednom zlatnom, srebrnom i četiri bronzane. Iz regiona najbolja je Hrvatska sa čak osam medalja, po tri zlata i srebra i dve bronze na 21. mestu. Slovenija je na 30. mestu, iako ima manje medalja od Srbije – četiri, ali ima više zlatnih – dve i po srebro i bronzu. Na 73. mestu nalazi se Severna Makedonija sa jednim srebrom.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading