RUS UDARIO ŠAMAR AMERIKANCU Karlsen silan, Fedosejev posle drame sa Ivićem izbacio i Iranca
Foto: Youtube/Printscreen

Karlsen je pokazao Bakrou, igračima u dvorani, ali i svim ljubiteljima šaha da ga ne treba otpisivati. 

Rezultati 6. kola (1. i 2. partija + razigravanje) - četvrtfinale - muškarci:

Karlsen (NOR) - Bakro (FRA) 1:0 i 1:0

Duda (POL) - Vidit (IND) 0,5:0,5 i 1:0

Fedosejev (RUS) – Tabatabaei (IRI) 0,5:0,5 i 1:0

Karjakin (RUS) – Šenkland (USA) 0:1 i 1:0, razigravanje 0:1 i 1:0; 1:0 i 1:0

Karlsen je i u drugoj partiji pobedio Bakroa, koji je odigrao fantastičan turnir, ali mora kući. Tabatabaei je u drugoj partiji u remi završnici napravio neverotavnu grešku i ona ga je odvela u poraz, a Fedosejeva u polufinale. Poljak Duda igra turnir života. Uspeo je belim figurama da pobedi Indijca Vidita i plasira se u polufinale.

A, onda meč koji je izazvao najviše drame. Karjakin je posle poraza u prvoj partiji, u drugoj krenuo na sve ili ništa. Šenkland je primio neodbranjiv mat u 36. potezu.

U razigravanju odlučeno je tek u četvtoj partiji, kada je Karjakin pokušao večitim šahom, a Šenkland ne želeći remi doživeo i drugi poraz kojim je ispraćen za Ameriku.

Rezultati 6. kola (1. i 2. partija + razigravanje) - polufinale - žene:

Gorjačkina - Ana Muzičuk 0,5:0,5 i 1:0

Kostenjuk - Tan 0,5:0,5 i 1:0

U prvoj partiji finale pre finala, Gorjačkina je odolela Ani Muzičuk. U drugoj partiji Gorjačkina je sigurnom igrom pobedila i pokazala još jednom da je najjača šahistkinja na turniru i glavni kandidat da osvoji Svetski kup.

U susretu Tan i Kostenjuk u prvoj partiji viđen je remi. U drugoj, Kostenjuk je demonstrirala silu i plasirala se u veliko finale.

U prvom muškom polufinalu, sastaju se Karlsen i Duda, a u drugom ruski derbi Fedosejev i Karjakin.U ženskom finalu koje je zakazano u isto vreme gledaćemo ruski okršaj Kostenjuk i Gorjačkine.

Nije ostalo neprimećeno lepo zabavljanje supružnika Ani Giriša i Sopiko Guramašvili, koji su ovaj put bili u ulozi stručnih komentatora. Očigledno im je prijalo, jer nisu skrivali da u tome uživaju.

Polufinale za muškarce i finale za žene zakazano je za nedelju od 14 časova.

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading