MOĆNA SRBIJA! Tijana Bošković i odbojkašice preslišale domaćina!
OSS

Naše devojke u prvom meču grupe A bez problema su savladale selekciju Dominikanske Republike rezultatom 3:0. Nešto slično su ponovile i provi Japana. Rival je imao snage za otpor u prvom setu i to je bilo sve.

Sjajna Tijana Bošković je dominirala, a rivalke nisu znale šta ih je snašlo.

SRBIJA - JAPAN 3:0 (25:23,25:16,26:24)

SRBIJA: Buša, M. Popović, Mirković, Mihajlović, Ognjenović, Bjelica, Aleksić, Rašić, S. Popović, Bošković, Milenković, Blagojević 

JAPAN: Kurogo, Šimamura, Araki, Iši, Išikava, Taširo, Okumura, Tabuta, Jamada, Hajaši, Momi

Rivalke su dobro ušle u meč, povele su sa 0:2, ali je onda preko Tijane Bošković usledio odgovor naše selekcije.

Japan je nastavio sa dobrom igrom, ali je proradio naš blok za 4:5. Još jednom je proradio blok, Mina Popović je bila sjajna, a Srbija je povela sa 9:7. Tijana Bošković je odbijala napade domaćina koji nije imao nameru da odustane. Kako bi Srbija uspela da se malo odlepi, tako je Japan dodavao gas i tako ostajao u prvom setu.

Potpuno neočekivano Japan je poveo sa 20:21 i nastala je drama u prvom setu. Srbija se na vreme probudila, vezali smo nekoliko dobrih poteza za konačnih 25:23.

I drugi set je počeo rezultatskom klackalicom - 2:2. Ipak, Srbija je delovala dosta bolje. Tijana Bošković je nastavila da dominira za 6:3. Bojana Milenković je bila sigurna za 11:7.

MOĆNA SRBIJA! Tijana Bošković i odbojkašice preslišale domaćina!

EPA/ SEDAT SUNA

 

 

U ovom setu prednost Srbije je smo rasla. Devojke su igrale sigurno - 17:10. Do kraja seta naša ekipa je igrala u velikom stilu za laganih 25:16.

Treći set počeo je poenom Jelene Blagojević. A onda je proradio i blok Mine Popović za 2:0. Ovoga puta Japan je igrao znatno bolje nego u drugom setu, ali nije bilo rešenja za Tijanu Bošković - 7:7. Usledila je još jedna naša serija za laganih 10:7.

Do kraja meča Srbija je imala malo problema, Japanke nisu odustajale, bilo je 23:23, ali su "orlice" uspele da ostanu hladne i slave. Bila je set lopta za Japanke, ali je Srbija na kraju slavila. 

Naše devojke očekuje meč sa Kenijom, a zatim sa Brazilom, dok će u poslednjem kolu odmeriti snagu sa Severnom Korejom.

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading