POČELO OTVORENO MEĐUNARODNO PRVENSTVO VOJVODINE U ŠAHU Dane Basta otvorio turnir povlačenjem prvog poteza
ŠSS

Na žalost na glavnom turniru očekivali smo više igrača. Šta je uzrok tako malom broju učesnika, treba tražiti kroz analizu nakon turnira. Na A turniru igra 58 igrača od čega je osam igrača sa najvišim titulama. Prvi favorit turnira je Suat Atalik, koji je osvojio i turnir u Senti sa 8 poena. Drugi favorit turnira je Rus Brajkin Mihajl. Imamo igrače iz 13 zemalja sveta, a posle igrača iz Srbije, kao i na ostalim turnirima najbrojniji su Indijci.

Osvajaču ovog turnira pripašće iznos od 55.000 dinara, vicešampionu 40.000, a trećeplasiranom 35.000. Treba istaći da su organizatori ŠSV u saradnji sa ŠSS i Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu.

U partiji između Atalika i Rolića, Dane Basta, pokrajinski sekretar za sport i omladinu, povukao je prvi potez, čime je otpočeo ovaj turnir. Prvog dana igrana su dva kola, što je novost na ovakvim turnirima. Kako kaže organizator, turnir su prilagodili za igrače koji su zaposleni.

Nakon dva kola trku vode VM Lazić Miroljub, Sanz Wawer Daniel, Saurabh Anand,Leskur Dejan, Bryakin Mikhail, Šarić Siniša i Yagupov Igor sa po 2 poena. Prvi nosilac Atalik u drugom kolu je samo remizirao protiv 13-godišnjeg Indijca Sreyasa.

Na B turniru učestvuje 81 igrač iz 10 zemalja sveta. Prvi nosilac na ovom turniru je FM Jevtić Miodrag. I on se okliznuo kao i Atalik, jer je remizirao sa mladim Turčinom Yelcinkayem, pa trku vodi Španac Fernandez sa 2 poena koliko ima još 12 takmičara.

Turnir se igra u u Hotelu Putnik u Novom Sadu i traje od 25. jula do 31.jula.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading