STRONGMEN KUP Bosanac najjači u Evropi (FOTO GALERIJA)
Strongmen kup

Damir Stroil (33) iz Sarajeva neprikosnoveni je pobednik 19. Strongman Euro kupa u Novim Kozarcima, čime je poneo titulu najjačeg čoveka Evrope.

Takmičenje koje je ove godine okupilo šestoricu golijata, donelo je i dvojici Poljaka drugo i treće mesto, Jozefu Tomaševskom, odnosno Macieju Krzukali.

Ljudine kao od planine odvaljene, došli su iz Bosne i Hercegovine, Poljske, Rumunije i Srbije, da odmere snage i testiraju mišiće na stadionu „Sloboda“ u Novim Kozarcima.

Sa osvojena 32 poena titulu najjačeg čoveka Evrope poneo je Sarajlija Damir Stroil. Visok 192 centimetara, sa 143 kilograma mišićne mase, ponosno je trijumfovao.

- Dao sam sve od sebe, maksimalno sam se trudio. Ja sam jedini predstavnik Bosne i Hercegovine u Strongmen ligi šampiona, najjačoj na svetu, koju prati više od dve milijarde gledalaca, po zvaničnim podacima Eurosporta. Moje prvo Strongman takmičenje i karijera počeli su upravo u Novim Kozarcima 2014. godine kada sam osvojio treće mesto. Bila je to odskočna daska za moju karijeru i profesionalno bavljenje ovim sportom. Peti put učestvujem na takmičenju u Novim Kozarcima - kaže Stroil. - Za mesec i po dana očekuju me takmičenja u Ligi šampiona u Rumuniji, zatim u Turskoj, a krajem godine na Karibima. Ipak, sve će zavisiti od epidemiološke situacije.

Gigantskom snagom takmičari su dizali i vukli po nekoliko tona teške terete, uz maksimalnu koncentraciju i mentalnu spremnost. Bez velikog napora, natčovečanskom snagom vukli su kamion od 10 tona na 20 metara, prenosili dva kofera od po 145 kilograma, držali teret od 25 kilograma vremenski neograničeno i u tzv. disciplini „Joko“ nosili konstrukciju sa četiri devojke ukupne težine 323 kilograma (devojke ukupno imaju 218 kilograma, dok je težina konstrukcije 105 kilograma).

Masivnu mišićnu snagu pokazali su i prevrtanjem traktorske gume od 400 kilograma i nošenjem tega teškog 220 kilograma između nogu. Poslednja, šesta disciplina, podrazumevala je nošenje buradi od po 110 kilograma, kao i dva kofera od po 90 kilograma.

Zahvaljujući karate-bodibilding klubu „Sloboda“, takmičenje je besprekorno organizovano već 19. godinu, uz podršku kikindske lokalne samouprave i MZ Novi Kozarci, a njegovo održavanje pomažu i brojni sponzori.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading