PODVIG Ivić sjajan u razigravanju, plasirao se u osminu finala Svetskog kupa
Šahovski savez Srbije

Posle dve partije 4. kola plasman u osminu finala Svetskog kupa u šahu u Sočiju obezbedili su Duda (POL), Fedosejev (RUS), Šenkland (USA), Martisjan (ARM), Vašir-Lagrav (FRA), Piorun (POL), Tabatabaei (IRI) i Vidit (IND).

Preostalih 16 igrača moralo je u razigravanje, jer je u duelima Vojtašek - Karlsen, Svidler - Vitjugov, Karjakin - Artemiev, Korobov - Grišuk, Abdusatorov - Durarbajli, Andrejkin - Ivić, Bakro - Ponkratov i Esipenko - Dubov bilo 1:1.

Naš Velimir Ivić je u drugoj partiji 4. kola protiv 24. igrača sveta Dimitrija Andrejkina, reprezentativca Rusije, imao veliku priliku, rival se branio francuskom odbranom. Sve je išlo normalno do trenutka, kada je sevnula munja na polje f6. Od tada se Velja pitao.

U 29. potezu ličilo je da je i Sf5 dobar potez. Međutim sa Te3, ušao bi u završnicu sa damom i pet pešaka, na topa, lovca i pet pešaka. Šanse bi bile verovatno veće za dobitak, ali...

Propušteno dan ranije nadoknadio je Ivić sjajnim partijama danas, sa 2:0 u razigravanju savladao je Rusa i plasirao se u osminu finala!

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading