Reprezentacija Srbije u američkom fudbalu okuplja se u Pančevu
SAAF

Na mesto selektora vraća se iskusni američki trener Dag Atkins koji će voditi reprezentaciju Srbije u američkom fudbalu na utakmicama sa reprezentacijom Austrije 08. avgusta u Beču, dok za drugu utakmicu naši oklopnici još uvek ne znaju svoje protivnike, pošto se čeka ishod duela između reprezentacija Engleske i Danske.

Sutra, 18. jula od 18 časova na terenu kod Hale sportova na Strelištu u Pančevu oko 60 igrača koji nastupaju u domaćim i evropskim takmičenjima, demonstriraće svoje poznavanje igre, kao i fizičke predispozicije i pokušati da se nametnu selektoru Atkinsu za kamp koji će se i ove godine održati na Kopaoniku.

Srbija 8. u Evropi

Američki fudbal se u Srbiji igra od 2003. godine, a reprezentacija Srbije trenutno zauzima 8. mesto u Evropi - Prema rang listi koju pravi IFAF (Internacionalne federacije američkog fudbala).

Posle kampa selektor Atkins će znati konačan spisak igrača koji će otputovati u Beč.

Posle dve godine oklopnici se vraćaju na teren

Naši oklopnici su još prošle godine trebali da odigraju ove dve utakmice, ali usled pandemije izazvane virusom korone sve je moralo da se pauzira.

Reprezentacija Srbije u američkom fudbalu okuplja se u Pančevu

SAAF

 

Kako za Alo! kaže direktor reprezentacije Uroš Ilić – Ova utakmica dolazi nakon teškog perioda u kojem je došlo do velikih promena svuda u svetu -

Da je svet američkog fudbala u Srbiji pred teškim izazovima, slaže se i sam Ilić: - Izazovi sa kojima smo se suočili u našem sportu, i sa kojima se i dalje borimo, predstavljaju otežavajuće okolnosti pred nastavak ciklusa Evropskog prvenstva -

Novi format Evropskog prvenstva

Od 2019. godine Evropsko prvenstvo se igra u novom formatu, koji podrazumeva početak takmičenja u grupama, posle čega će se pozicionirati timovi za nastavak takmičenja sledeće godine. Ovakav format obezbediće minimum dve zvanične utakmice svake godine.

Ali i pored brdo izazova on veruje u ove momke, da će dati sve od sebe, kao i uvek do sada, da se izbore sa svim izazovima koji im predstoje, jer ovi momci su oni koji uvek daju svoj maksimum za državni grb.

Uzbuđenje oko skupljanje reprezentacije se može osetiti svuda, kako među igračima, tako i među trenerima i celom stručnom štabu koji pomaže oko reprezentacije - Dve godine od poslednjeg okupljanja je zaista dug period. Naši igrači jedva čekaju 8. avgust da istrče na teren u Beču. Slično uzbuđenje vlada i kod nas koji smo zaduženi da im pomognemo van terena -, rekao je Ilić.

Ilić je za kraj poručio da se nada da će reprezentacija obradovati sve svoje navijače i da će se u Srbiju vratiti sa velikom pobedom.

I mi se nadom tim rezultatima i želimo momcima puno sreće u Beču!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading