IVIĆ U TREĆEM KOLU Inđić u razigravanju, Ivanišević i Injac skupo prodali kožu
Šahovski savez Srbije

Aleksandru Inđiću je trebao remi protiv Salema. Nakon lošeg početka, uspostavljanja ravnoteže i preuzimanja inicijative uz jasnu prednost, Inđić pravi kardinalnu grešku u 33. potezu. Tada je imao i bolje vreme, ali je očigledno prevideo sledeći protivnikov potez Le5. Pokušao je sve, ipak bezuspešan pokušaj da izađe iz obruča koji je stegao Salem. Na kraju, sledi im razigravanje u subotu.

Ivan Ivanišević je nakon jučerašnjeg poraza, krenuo tvrdo i odlučno protiv Areščenka. Igrao je dobro celu partiju, vodio igru, imao minimalnu prednost, ali je Areščenko odbijao Ivanove napade. Na kraju pešaci i skakač, protiv istog broja pešaka i skakača. Nije se moglo više osim remija i eliminacije. Ivan je ipak zaslužio aplauz.

A, šta tek reći za mladu Teodoru Injac. Igrala je protiv drugog nosioca na kompletnom ženskom turniru. U jučerašnjem susretu odigrala je hrabro i remizirala. U današnjoj partiji, bilo je dinamike, obostranih pretnji. Na kraju kada su svi već videli remi, Teodorina jedna nepreciznost, odvela je u poraz. Istobojni lovci, uz nepovoljno nameštene pešake, doprineli su da Lagno Katerina pokuša da igra na loše vreme Teodore.

IVIĆ U TREĆEM KOLU Inđić u razigravanju, Ivanišević i Injac skupo prodali kožu

M.Stanković

 

Ipak, teško je bilo videti 64. potez Kc3. Umesto njega odigrala je Lc6, što je Lagno iskoristila i “ušunjala” se u naredna tri poteza na polje h3. Posle je bilo nemoguće spasiti poziciju. Pred Teodorom je još ovakvih mečeva i nema sumnje da izrasta u veliku igračicu svetskog formata.

Od ostalih rezultata treba izdvojiti heroja Srebrnog jezera i Srbija opena, Indijca Nihala koji se plasirao u treće kolo eleminisavši favorita Sjugirova iz Rusije. Kinez Yu je pobedio i u drugoj partiji Denisa Kadrića iz Bosne, Argentinac Pičot je eleminisao Ivana Šarića iz Hrvatske, Magnus Karlsen je bio i u drugoj partiji bolji od Saše Martinovića, dok je prolaz u narednu rundu ostvario Brkić Ante koji je eliminisao Krivoručkog.

U subotu od 14 časova čekaćemo razigravanje našeg Inđića protiv Salema i još 25. neodlučenih mečeva.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading